Regija

Rade Opačić saznao ime protivnika i datum sljedećeg nastupa: Čeka ga prekaljeni Brazilac s UFC iskustvom

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One Championship)
ONE Championship objavio je pregršt novih mečeva koji nas uskoro čekaju

Najbolji srpski kickboksač Rade Opačić (16-5-0) ugovorio je novi meč pod okriljem ONE Championship promocije. 24-godišnji teškaš iz Beograda, svoju petu pobjedu zaredom tražit će protiv Brazilca Guto Innocentea (39-10-0 KB, 10-6-0 MMA).

Innocente je izrazito iskusni brazilski majstor borilačkih vještina. Iza njega brojni su kickboxing nastupi, kao i 16 profesionalnih MMA nastupa. Kad je MMA u pitanju, Brazilac je nastupao pod okriljem UFC-a (0-2), Strikeforcea (1-0), KSW-a (0-1) i brojnih drugih MMA organizacija. Ipak, njegova kickboxing karijera osjetno je bogatija.

35-godišnji Brazilac svojevremeno je nastupao za Glory, a 2018. godine borio se za pojas prvaka teške kategorije. Rico Verhoeven pobijedio ga je jednoglasnom odlukom, ali Innocente u svom rezimeu ima pobjede protiv boraca kao što su Benjamin Adegbuyi, Hesdy Gerges, Brian Douwes itd. Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede kad je kickboks u pitanju, a posljednji nastup upisao je u drugom mjesecu ove godine. Tada je na ONE Championship: Full Circle eventu tehničkim nokautom pobijedio Portugalca Bruna Susana.

Rade Opačić s druge strane na putu je ka samom vrhu ONE-ove teške kategorije. Promocija trenutno nema teškaškog prvaka u kickboxingu, a Opačić je jedan od favorita za upražnjeno mjesto. Srpski borac posljednja četiri protivnika završio je nokautima u drugoj rundi i svakom borbom djeluje sve bolje. Posljednji nastup upisao je krajem prvog mjeseca ove godine, a tehničkim nokautom pobijedio je Albanca Franceska Xhaju. Tehnički besprijekorno izgledao je Rade u toj borbi, ali sada ga čeka nešto opasniji i puno iskusniji protivnik.

Borba će se održati na ONE 157 priredbi koja se održava 20. svibnja (peti mjesec). Priredbu će predvoditi obračun za muay Thai prvaka perolake kategorije. Petchmorakot Petchyindee i Jimmy Vienot čine ''main event'', a niz sjajnih mečeva priredili su nam čelnici ONE-a. Najbolja azijska MMA promocija uživa uistinu odličnu godinu zasad, a fanovi borilačkog sporta uživaju u odličnim mečevima koje redovno gledamo na njihovim priredbama. Nadamo se da će i Opačić 20.05. uživati u novoj pobjedi, petoj zaredom.

Trenutni raspored borbu za ONE Championship: 157 event pogledajte OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 22:05