Regija

Arijan Gorički nastavlja svoj put ka vrhu: Iskusnog Talijana poslao je na hitnu operaciju

Ari Gorički

 ARIJAN GORICKI Arijan Gorički
Mladi boksač iz Zagreba odradio je jako zanimljiv meč na sinoćnjoj priredbi u Zagrebu

Perspektivni hrvatski boksač Arijan Gorički (12-1-1) sinoć u Zagrebu upisao je novu pobjedu. 24-godišnji borac perolake kategorije (-57) borio se protiv iskusnog Talijana Suata Lazea (25-9-1), a do pobjede je došao tehničkim nokautom u osmoj rundi.

Velika je to pobjeda za Arija, jer Suat Laze čak je 106 mjesta bolje rangiran na Boxrecovoj ljestvici u perolakoj kategoriji. Gorički je do ovog meča bio na 378. mjestu, dok je Laze 272. Talijan je inače sedmerostruki prvak Italije, a nekoć se borio i za europsku titulu. Samo jednom dosad izgubio je nokautom, a Gorički je postao drugi boksač koji ga je nokautirao.

Već od prve runde Gorički se dobro držao taktike koju je dogovorio sa svojim trenerom, ali brzo je uzdrmao protivnika i tražio je nokaut. Arijan nam je opisao kako su to trenuci kada taktika pada u vodu, a meč se pretvorio u pravu borbu. Svi gledatelji mogli su uživati.

Previše se Gorički otvorio te priznaje da ga je Laze jako dobro pogodio krajem prve runde. Oba borca preživjela su prve tri minute, a novi problemi za Goričkog došli su u drugoj rundi. Nakon jednog udarca desnicom, ''Archie'' je ozlijedio šaku desne ruke i morao je smanjiti frekvenciju udaraca desnicom.

Dobro se Gorički borio unatoč svim poteškoćama, a u četvrtoj rundi poslao je Lazea na pod, nakon što je dobro pogodio u jetru Talijana. Laze je kasnije u toj rundi laktom blokirao jedan od udaraca Goričkog, ali Talijan je izvukao deblji kraj te je ozlijedio desnu ruku prilikom tog bloka.

Iskusni 42-godišnjak nije klonuo duhom zbog toga i samo je još jače i žustrije krenuo na Goričkog. Arijan navodi kako mu je Laze bio nezgodniji protivnik nakon ozljede, nego li je bio dok je imao obje ruke zdrave. Jako često Laze je mijenjao gard nakon spomenute ozljede i bacao je snažne udarce.

Kulminacija je nastupila u osmoj rundi. Gorički je ponovno pogodio svog protivnika u lakat desne ruke, Talijanu je lakat u potpunosti puknuo i sudac je prekinuo meč. Laze je morao otići na hitnu operaciju ruke, dok je šaka Goričkog u dobrom stanju i kroz desetak dana trebao bi se u potpunosti oporaviti.

''Mislim da sam mogao odboksati svih 10 rundi i držati Lazea na distanci, ali uvijek želim ljudima prirediti spektakl i dobru borbu za sve one 'obične ljude' koji inače ne prate boks. Sretniji sam jer se borba pretvorila u borbu, a ne u boksački meč. Ovako sam dobio puno više iskustva, nego što bi dobio kretanjem i osvajanjem svih 10 rundi bacanjem lijevog direkta. Htio sam boksati svih 10 rundi, ali kada se pojavila prilika, nisam ju smio propustiti, jer nikad se ne zna što sljedeća runda nosi. Zahvaljujem Team Lazeu što su prihvatili borbu. Bilo mi je zadovoljstvo dijeliti ring s takvim veteranom. Moj tim i ja želimo mu brz oporavak.'', poručio je Gorički nakon meča, a zatim je uputio još zahvala.

''Zahvalio bih se svima koji su došli i podržali me uživo. Žao mi je što više ljudi nije sudjelovalo i dalo mi podršku, ali razumijem da još uvijek nisam dovoljno veliko ime. Želim to promijeniti, a moje ime uskoro će se spominjati u velikim borbama kojima i pripadam. Za sve ljude koji nisu imali priliku gledati borbu na Televiziji Zapad, od sutra je mogu pogledati na Arena Sportu i mojem YouTube kanalu. Zahvalio bih se svojem timu na odličnom poslu i Matiji Blažičeviću na usluzi 'cutmana' u kutu. Veliko hvala i mojim prijateljima te sponzorima koji su cijelo ovo vrijeme uz mene i podržavaju me na mom putu ka rangiranju na svjetskoj sceni. Bez njih ništa ne bi bilo moguće.'', dodao je Arijan.

Goričkom je ovo četvrta uzastopna pobjeda i druga u 2022. godini. Talentirani hrvatski boksač strpljivo i kvalitetno gradi svoju karijeru te s nestrpljenjem iščekujemo njegove sljedeće nastupe.

Inače, meč se održao na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 18. Borba je bila zakazana na 10 rundi.

Linker
24. travanj 2024 23:24