Regija

Arijan Gorički idućeg tjedna ponovno u ringu: Čeka ga opasni i puno bolje rangirani Talijan

Arijan Gorički

 ARIJAN GORICKI
Perspektivni hrvatski boksač nada se novom usponu na rang ljestvici

Izvan velikih svjetala reflektora, ali vrlo marljivo, talentirani hrvatski boksač Arijan Gorički (11-1-1, 5 KO) gradi svoju boksačku karijeru.

24-godišnjak iz Zagreba odradio je četiri nastupa protekle godine (3-1), a borio se i u trećem mjesecu ove godine. Ari je u ožujku (treći mjesec) porazio Jabu Memishishija na priredbi u Njemačkoj, a krajem idućeg tjedna čeka ga novi nastup.

Gorički 18.06. nastupiti na boksačkoj priredbi u Zagrebačkom velesajmu (18. paviljon). Protivnik će mu biti talijanski boksač Suat Laze (25-8-1, 7 KO), a meč će se održati u perolakoj kategoriji (57 kilograma).

Laze je iskusni 42-godišnji talijanski boksač. Sedam puta bio je prvak Italije, a borio se i za europsku titulu. Radi se o daleko iskusnijem boksaču od našeg Arija, ali Gorički je željan dodatnog iskoraka i još jačih izazova.

Hrvatski boksač otkrio nam je kako je prvotno trebao boksati protiv Kolumbijca Anuara Salasa (21-13-1, 12 KO), ali 20-ak dana uoči meča, Salas je odustao od borbe.

''Žao mi je što je Salas odustao od borbe, jer spremali smo se za njega. Srećom, dobili smo još boljeg i iskusnijeg protivnika. Zahvalio bih se svom timu na odličnim pripremama za ovu borbu. Spreman sam na sve što Laze može ponuditi i izgledat ću impresivno u svojoj prvoj borbi na 10 rundi. Hvala mojim sponzorima i prijateljima koji su uz mene i koji su mi financijski pomogli kako bih mogao platiti ovako dobrog protivnika. Nadam se dodatnom pomaku na rang ljestvici i prilici za europsku titulu.'', najava je Arijana Goričkog uoči svog novog meča.

Gorički je prema Boxrecu 395. u poretku svjetskih boksača u perolakoj kategoriji (ukupno ih je 1451 na ljestvici). Njegovov protivnik Laze zauzima 282. mjesto.

Novi meč Arijana Goričkog održat će kao što je navedeno, 18.06., a započet će u 18:00h. Prijenos je moguće popratiti putem društvenih mreža Televizije Zapad, a snimka će biti prikazana na Arena Sport kanalu.

Posljednji Arijev nastup možete pogledati u videu pri dnu ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 07:55