Regija

Luka Pratljačić otputovao u Teksas pomoći Filipu Hrgoviću u pripremama za Zhileija Zhanga

Filip Hrgović, Luka Pratljačić

 Igor Kralj/pixsell/zuma Press/profimedia, Damir Krajac/Cropix
Filip se priprema da završi ono što je započeo

Početkom svibnja Filip Hrgović se trebao boriti protiv Zhileija Zhanga u meču koji bi odredio obaveznog izazivača za IBF pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk. Filipu je u to vrijeme umro otac što je utjecalo na cijele njegove pripreme i kamp što je na kraju rezultiralo time da je odgodio borbu karijere.

Kinez Zhang Zhilei nije htio dopustiti da mu iscrpne pripreme koje je odradio za meč protiv Filipa Hrgovića padnu u vodu te je pristao na novog, premda dosta lakšeg protivnika. Riječ je o Amerikancu Scottu Alexanderu koji se svojevremeno trebao boriti protiv Hrgovića, no do tog meča nikada nije došlo. Zhang je na kraju Alexandera nokautirao već u prvoj rundi i poslao Filipu poruku da bi to isto čekalo i njega da su se borili.

Filip se vratio treninzima i priprema se ponovno za Zhanga, a ovaj put u tome će mu pomoći jedan od najboljih hrvatskih amaterskih super teškaša, Luka Pratljačić. Luka je već duže vrijeme u samome vrhu amaterskog boksa u Hrvatskoj gdje mu najveću konkurenciju predstavlja Marko Milun. Dugo vremena je bio i u kategoriji niže, gdje je svojevremeno boksao i s Alenom Babićem. Želi se kvalificirati na Olimpijske igre 2024. godine, a i okušati se u profesionalnom boksu.

Pratljačić je inače kontragard, što Hrgoviću savršeno odgovara za pripreme s obzirom na to da je i Kinez također kontraš. Pripreme se održavaju u SAD-u, a Luka će u kampu biti do 4. srpnja (7. mjesec). Sigurno smo kako će i Luka jako dobro iskoristiti stečeno iskustvo u svojim budućim izazovima.

Linker
11. travanj 2024 11:02