Regija

Arijan Gorički upisao je novi poraz: 30 šavova zadobio je iznad lijevog oka, posjekotina izgleda zastrašujuće

Arijan Gorički (lijevo)

 Facebook (arijan Gorički)
26-godišnji hrvatski boksač neće 2023. godinu pamtiti po dobrome

Nažalost, loš niz u koji je Arijan Gorički (13-4-1) upao krajem prošle godine, dodatno se produljio nakon sinoć odrađenog meča u Zagrebu.

Hrvatski boksač perolake kategorije (-57 kg) upisao je treći uzastopni poraz. Urugvajac Caril Herrera (43-6-0, 26 KO) ponovo se pokazao nepremostivom preprekom za ‘‘Archieja‘‘. Herrera je u trećem mjesecu ove godine nokautirao Goričkog u desetoj rundi borbe, a Gorički je zatražio revanš.

Ista lokacija (Zagrebački velesajam), isti protivnik, ali nažalost i gotovo isti ishod dočekali su Goričkog. Herrera je u meču na osam rundi došao do pobjede u pretposljednjoj, sedmoj rundi. 26-godišnji hrvatski boksač oglasio se putem društvenih mreža.

‘‘Što reći? Devastiran sam ishodom borbe. Bio sam spremniji nego ikad prije. Kontrolirao sam borbu, držao sam taktike i boksao sam s distance. U drugoj rundi protivnik me udario glavom i pukla mi je arkada, zbog čega sam kasnije zašiven sa 30 šavova. Uspio sam uvjeriti liječnika da mi dopusti da se nastavim boriti, iako ništa nisam vidio na svoje lijevo oko. Vodio sam borbu do pretposljednje runde kad sam primio snažan udarac nakon kojeg se nisam mogao dići.‘‘, pojasnio je Gorički, a zatim je otkrio kako slijedi period promišljanja o sljedećim potezima.

‘‘Što je sljedeće i kako ići dalje, teško je reći u ovom trenutku. Trebam odmor prije nego donesem odluku ‘hladne‘ glave.‘‘, poruka je 26-godišnjeg hrvatskog boksača. Inače, posjekotina iznad Arijanovog lijevog oka zbilja strašno izgleda i svaka čast Goričkom jer je nastavio meč nakon tako velike i nezgodne posjekotine.

Arijan Gorički sve do pretkraj prošle godine bio je na ‘‘scoreu‘‘ 13-1-1 i činilo se da grabi ka većim mečevima. Dogodio se poraz prekidom u meču protiv Kolumbijca Luisa Millana, a ove godine uslijedila su dva poraza od iskusnog Urugvajca.

Kako dalje, ima li smisla nastavljati ili ipak nema predaje, saznat ćemo kada Gorički odradi adekvatan odmor i detaljno promisli o sljedećim koracima. Mlad je, a ukoliko postoji želja i ambicija, vjerujemo da još uvijek stigne izgraditi respektabilnu karijeru. Odluka je na njemu.

Linker
30. travanj 2024 19:57