Regija

(VIDEO) Benjamin Šehić nije uspio doći do pojasa u Nizozemskoj: Pogledajte sažetke njegovog meča

Mario Pinto (lijevo) i Benjamin Šehić (desno)

 Instagram (levels Fight League)
28-godišnji bosanskohercegovački teškaš upisao je drugi poraz zaredom

Veliku priliku jučer je imao Benjamin Šehić (5-4-0), poznati bosanskohercegovački teškaš. ‘‘Benho‘‘ je na ‘‘short notice‘‘ uskočio na Levels Fight League 10 event i odmah je dobio priliku boriti se za pojas u teškoj kategoriji.

Šehić je uskočio umjesto Raphaela Pessoe, nekadašnjeg UFC-ovog borca, ali nije se najbolje proveo pod okriljem nizozemske MMA organizacije. Portugalac Mario Pinto (7-0) uspješno je obranio titulu prvaka, a Šehića je porazio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Snimka borbe zasad nije dostupna, ali LFL organizacija objavila je isječke ovog meča putem svoje Instagram stranice. Prema onom što možemo vidjeti kroz te sažetke, Šehić je ‘‘Imanari roll-om‘‘, pokušao odvesti borbu u parter, ali Pinto je uspijevao neutralizirati Šehićeve napade. U jednom dijelu sažetka vidljivo je kako Šehić koljenom u klinč pogađa protivnika i Pinto je završio na tlu, ali Portugalac se brzo izvukao iz nezavidne situacije.

Pinto je dobar dio meča dominirao iz gornje pozicije u parteru, odlično je kontrolirao Šehića i udarcima je radio veliku štetu. BJJ vještine Benjamina Šehića nisu dolazile do izražaja protiv talentiranog Portugalca i Šehić je nažalost upisao drugi uzastopni poraz.

Ranije ove godine Benjamin je nastupio na Ares FC 15 eventu, ali u meču protiv Alexandera Soldatkina, Šehić je izgubio prekidom u drugoj rundi. Bosanskohercegovački teškaš karijeru je zapčeo 2020. godine i upisao je četiri pobjede u prva četiri nastupa. Nažalost, u narednih pet mečeva upisao je četiri poraza i jednu pobjedu. Morat će Šehić napredovati kako bi se nosio s nešto kvalitetnijim europskim teškašima, a vremena definitivno ima. U trećem mjesecu ove godine proslavio je tek 28. rođendan.

Linker
26. travanj 2024 09:21