Regija

Bojan Veličković nakon osvajanja turnira: ‘Kruna moje karijere, ali ništa ne bi bilo moguće bez ove dvije žene‘

Bojan Veličković sa zaručnicom Esther | Bojan Veličković i njegova majka

 Screenshot (dazn)
Srpski borac oduševio je nastupom u kavezu, ali i govorom koji je održao nakon meča

Prvi puta u povijesti Oktagon MMA organizacija održala je Tipsport Gamechanger turnir. 16 boraca natjecalo se tijekom ove kalendarske godine u sklopu turnira, a turnir je održan u velter kategoriji.

Nakon ukupno 15 mečeva, jedno ime ostalo je na samom vrhu, jedan borac izdvojio se iznad svih ostalih boraca koji su započeli turnir. Bojan Veličković taj je borac, a osvajanje Oktagonovog turnira najveći je trenutak Bojanove bogate MMA karijere.

‘‘Ovo je definitivno kruna moje cijele karijere. Kakva publika, kakvo putovanje! Prag, hvala vam, nevjerojatni ste. Češki fanovi tako su strastveni i sjajno je boriti se pred vama. Jako sam zahvalan što mogu biti ovdje.‘‘, rekao je Bojan neposredno nakon meča i dobio je ovacije publikeu praškoj O2 Areni.

Nekoliko sekundi kasnije, Bojanu je prišla njegova zaručnica Esther. Veličković je već bio pod naletom emocija nakon velike pobjede nad Andreasom Michailidisom u finalu turnira, ali ugledavši svoju zaručnicu, emocije su otišle na posve višu razinu. Jako lijepe riječi Bojan je uputio djevojci koja je bila njegova najveća podrška tijekom ovog turnira.

‘‘Nikada ne bih ovo uspio bez ove djevojke. Uz nju, sve je bilo lakše. Ova godina bila je jako bolna. Prošao sam od slomljenog rebra, do loma oba stopala. Bilo je to bolno putovanje, ali imajući nju koja se brinula o meni, tako sam zahvalan.‘‘, objašnjavao je Bojan, a uslijedio je dirljiv zagrljaj.

image

Bojan Veličković i njegova zaručnica Esther

Screenshot (dazn)

Brzo je tema prešla s ljubavi i emocija na novac. Mnoge zanima kako će Bojan Veličković potrošiti 300 tisuća eura koje je osvojio kao pobjednik ovog turnira, ali Bojan niti sam još nije najsigurniji.

‘‘Iskreno, imao sam neke ideje u glavi, ali nisam dopustio da sve to uđe u moju glavu. Nisam htio previše razmišljati o planovima, jer sam znao da imam strašnog protivnika ispred sebe koji je možda i slomio moju vilicu, jedva uspijevam razgovarati. Nisam se htio fokusirati na planove o potrošnji novca prije nego porazim ovog tipa. Sada kad imam novac u džepu, lakše je biti kreativan.‘‘

Nakon kratkog razgovora o novcu, uslijedio je nastavak onog emotivnijeg dijela. Unutar kaveza pojavila se još jedna jako bitna žena u životu Bojana Veličkovića. Radi se o njegovoj majci, a Veličković nije propustio priliku iskazati veliko poštovanje i zahvalu svojoj ponosnoj majci.

‘‘Prije nego publika otiđe kući, želim nešto reći. Cijelu godinu pričalo se o mom ocu kojeg sam izgubio ove godine, a to je najveći gubitak u mom životu. Jako mi nedostaje, ali više nisam tužan jer znam da je uz mene. Ova žena ovdje, ona je uz moju zaručnicu netko kome dugujem sve u svom životu. Moji roditelji razveli su se kad sam imao 11 godina, a moj otac ostavio je bitan trag u mom životu. Ali ova žena, ona je jedno vrijeme radila tri posla kako bi prehranila mene i mog brata, da bi nas školovala i omogućila nam da treniramo nogomet, judo itd. Pružila mi je mogućnost da studiram, podizala je kredit kako bih mogao studirati i ići u Ameriku pripremati se za svoje borbe. Puno toga je žrtvovala kako bi mene i mog brata učinila boljim ljudima. Mama, hvala ti puno!‘‘, poručio je Bojan za kraj svog jako dirljivog govora.

Veličković je kroz cijeli turnir pružao nezaboravne mečeve, a ‘‘šlag na tortu‘‘ bio je ovaj fantastičan govor kojim je zaključio nevjerojatno uspješnu godinu. Još u trećem mjesecu ove godine porazio je Iona Surdua ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i uspješno je započeo Oktagonov turnir.

Uslijedile su pobjede nad Christianom Jungwirthom i Davidom Kozmom, a zatim i ova finalna nad Andreasom Michailidisom. Veličković je definitivno ostvario jedan od većih uspjeha u povijesti srpskog MMA-a i zaslužuje duboki naklon za sve ono što je prezentirao u sklopu ovog turnira.

Naravno, poštovanje zaslužuje i dvije žene koje su bile njegov ‘‘kamen oslonac‘‘ tijekom ovog putovanja. Još jedna potvrda da iza uspješnog muškarca stoji dobra žena.

Linker
03. travanj 2024 08:00