Regija

Bojan Veličković saznao kada ga čeka polufinale Oktagonovog turnira: Event će se održati u Frankfurtu

Oktagon 46 - poster

 Oktagon Mma
Ponajbolji srpski MMA borac finale turnira tražit će preko starog znanca Davida Kozme

Nismo dugo morali čekati Oktagon MMA organizaciju na objavu datuma polufinalnih mečeva u sklopu njihovog turnira u velter kategoriji. Termin nas je posebno zanimao zbog Bojana Veličkovića kojeg u polufinalu čeka David Kozma (32-12-0), a danas smo dobili sve potrebne informacije.

Veličković će ulazak u finale Tipsport Gamechanger turnira tražiti 16. rujna (deveti mjesec) ove godine. Bit će to Oktagon 46 event, a Frankfurt će poslužiti kao grad-domaćin ovog eventa. Iste večri Lous Glismann i Andreas Michailidis odradit će svoj polufinalni meč.

Podsjećamo, radi se o Oktagonovom turniru 16-orice velteraša, a u turniru su ostala samo četvorica. Pobjednik turnira osvojit će glavnu nagradu u iznosu 300 tisuća eura. Srpski borac Bojan Veličković upisao je dvije velike pobjede u osmini finala i četvrtfinalu turnira.

Turnir je otvorio porazivši Iona Surdua ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Bio je to onaj uzbudljivi meč u kojem su Veličković i Surdu istovremeno jedan drugog poslali u nokdaun, ali Bojan je ostao pribraniji i uspio je završiti Surdua ‘‘submissionom‘‘.

U četvrtfinalu je uslijedio meč protiv čvrstog i nezgodnog njemačkog borca Christiana Jungwirtha. Iako se Jungwirth pokazao pravim ratnikom, Veličkovićeva kvaliteta ipak je presudila u tom meču i Bojan je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

U polufinalu Bojana čeka najteži ispit do sada. David Kozma po mnogima je još uoči turnira kotirao kao glavni favorit. Iskusni češki borac bivši je Oktagonov prvak velter kategorije, a krajem 2021. godine obranu titule upisao je i protiv Veličkovića.

Čeh nadimka ‘‘Pink Panther‘‘ tada je porazio Bojana nokautom u četvrtoj rundi. Kozma se u tom meču pokazao dominantnijim u svim segmentima, a Veličković jednostavno nije imao rješenje za ugroziti Kozmu. Ne sumnjamo da će se Bojan puno bolje pripremiti za revanš i sigurno posjeduje kvalitete za ući u finale ovog turnira. Finale turnira održati će se u 12. mjesecu ove godine.

Linker
28. travanj 2024 04:57