Regija

‘Bojković je pobjeđivao samo brazilske ‘kante‘. Dovedite ga meni i bit će tostiran!‘

Denis Frimpong (lijevo) | Marko Bojković

 Screenshot (instagram, Dennis Frimpong) | Uroš Arsić
Popularni borac iz Irske ničim izazvan odlučio je isprozivati Marka Bojkovića

Marko Bojković ponajveći je regionalni MMA talent, ali i već sada jedna od najvećih FNC-ovih zvijezda. Supertalentirani srpski borac lake kategorije kompletnu dosadašnju karijeru gradi kroz nastupe u FNC-u, a ujedno je i jedan od osvajača prve sezone FNC Armagedona.

Nakon što je osvojio Armagedon, Bojković je upisao još šest profesionalnih MMA pobjeda i njegov "score" zasad se zaustavio na 7-0. Njegov učinak još je impresivniji ako dodamo podatak da je Bojković samo jedanput pobijedio na bodove, a ostalih šest mečeva okončao je prekidima.

Svojim fantastičnim nastupima Bojković je već neko vrijeme pod povećalom europske MMA zajednice. Nerijetko raznorazni "lovci na talente" pišu o Bojkoviću na svojim društvenim mrežama, a Marko je sigurno i pod povećalom svih velikih europskih MMA organizacija. Srećom po FNC, njegov plan je jasan - upisati još nekoliko pobjeda, osvojiti FNC-ov pojas, a zatim izravno iz FNC-a otići u UFC, najveću svjetsku MMA organizaciju.

Trebat će Bojković još nekoliko pobjeda nad kvalitetnim borcima prije nego se otisne u UFC, a toga su svjesni i u njegovom timu. Trebao je Marko imati jako ozbiljnog protivnika na FNC 19 eventu u Puli, ali Ukrajinac Samvel Vardanyan (10-1-0) otkazao je nastup zbog teške ozljede koljena. Mnogi su vjerovali kako će Vardanyan biti najteža provjera u Bojkovićevoj dosadašnjoj karijeri, ali splet nesretnih okolnosti doveo je do otkazivanja meča.

Preostaje nam vidjeti tko će biti sljedeći Bojkovićev protivnik, a čini se da imamo i "dobrovoljca". Denis Frimpong (2-2-0), poznato ime Oktagon MMA organizacije javno je odlučio iskritizirati Marka Bojkovića. Sve se odvilo putem Instagram stranice pod nazivom "mma_verifying_facts". Spomenuta stranica posvetila je objavu Marku Bojkoviću najavivši ga kao "top potencijal", ali Frimpong se nije složio.

"Lak posao", bio je prvi Frimpongov komentar, na što se naknadno nadovezao riječima:

"On je pobjeđivao samo brazilske ‘kante‘. Omjeri pobjeda i poraza zavaravaju jer Brazilci koje je porazio dosad su također pobjeđivali samo ‘smeća‘ od boraca. Neka se Bojković suprotstavi tipu poput mene, bit će tostiran (prepržen).", hrabro je poručio Frimpong.

Administrator Instagram stranice na kojoj je Frimpong ostavio komentar poručio je Frimpongu da je trebao potpisati ugovor s FNC-om ako je željan borbe s Bojkovićem, na što je Frimpong uzvratio kako je FNC trebao doći s ponudom.

image

Komentari Denisa Frimponga

Instagram (mma_verifying_facts)

Tko je zapravo Denis Frimpong?

Denis "The Menace" Frimpong 29-godišnji je orac rodom iz Gane, ali dulje vrijeme stacioniran u Dublinu. Kao amater upisao je šest pobjeda i dva poraza, a 2023. godine otisnuo se među profesionalce. Prva dva meča upisuje poraze od Bobacara Nianga (2-1-0) pod okriljem UAE Warriors organizacije i od Georgea Stainesa (0-0-0) na Oktagon 48 eventu.

Frimpong je ove godine odradio dva nastupa i upisao je dvije pobjede. Početkom godine jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Jana Širokog (13-16-0), a tri mjeseca kasnije na isti način pobijedio je i Calluma Mullena (6-2-0). Sherdog mu pripisuje i pobjedu nad Liamom Delsolom koju je upisao između dvaju poraza, ali Tapology taj meč nema u svojoj evidenciji.

Frimpong je nakon poraza od Stainesa dvama uzastopnim pobjedama popravio svoju reputaciju, a imidž gradi i "dugim jezikom", odnosno učestalim prozivanjem željenih protivnika. Njegove prozivke često su začinjene "trash talkom".

Podosta veliku pažnju uživao je Denis Frimpong u Oktagon MMA organizaciji, ali i u britanskim MMA krugovima. Nažalost, šanse za meč između Frimponga i Bojkovića trenutno su minimalne.

Nedavno je objavljena vijest kako je Frimpong napustio Oktagon i pridružio se PFL-u. 28. rujna (deveti mjesec) čeka ga nastup na PFL Europe eventu gdje će se Frimpong obračunati sa škotskim borcem Kunleom Lawalom. Koliko je Frimpong poznat kao "lajavac", govori činjenica da ga je Lawal blokirao na društvenim mrežama ekspresno nakon potvrde njihovog meča. Škotski borac jednostavno nije imao energije upuštati se u takve prepirke s neumornim Frimpongom.

Koliko dugo je vezan ugovorom i kakve su mu mogućnosti za nastup izvan PFL-a, teško je reći. Bojkoviću ne bi bilo na odmet boriti se protiv ovakvog borca, jer unatoč slabijem "scoreu", Frimpong je poprilično popularan i Bojković bi pobjedom u tom meču dodatno podigao svoju vrijednost na tržištu. No, kao što smo već istaknuli, šanse da se ovaj meč održi trenutno su minimalne.

Linker
17. rujan 2024 11:56