Regija

Bojkovićev trener nakon Markove pobjede nad Ananiasom: ‘Oni koji nas ne vole, mrzit će nas nešto manje‘

Marko Bojković (lijevo) i Ivan Đorđević ‘‘Icko‘‘

 Instagram (ivan Đorđević)
Supertalentirani srpski borac oduševio je svojim nastupom na FNC 13 eventu

Ne događa se često da meč Marka Bojkovića ostane u sjeni ostalih mečeva na FNC-ovim eventima, ali Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio i Vaso Bakočević ipak su privukli najviše pažnje na sinoć održanom FNC 13 eventu.

Međutim, Marko Bojković odradio je meč kojim je više nego opravdao očekivanja. U svom petom profesionalnom nastupu Bojković se borio protiv daleko iskusnijeg Brazilca, Lucasa Ananiasa (15-5-0). 28-godišnji Ananias iza sebe imao je 20 profesionalnih MMA nastupa, a nastupao je i na eventima velikih brazilskih organizacija kao što je npr. Shooto Brasil.

Ananias se krajem prošle godine čak borio i za pojas u toj organizaciji, a ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi izgubio je od iskusnog Thiaga Silve (22-13-0). Marko Bojković nije trebao pet rundi, nije trebao čak niti jednu kompletnu rundu.

Supertalentirani srpski borac lake kategorije završio je Ananiasa ‘‘submissionom‘‘ već u prvoj rundi i došao je do pete pobjede u svom petom profesionalnom nastupu. Bojković je doslovno prošao kroz opasnog Brazilca i neokrznut je napustio kavez u beogradskom Pioniru. Po završetku borbe Bojković je nagrađen ljubičastim BJJ pojasom, a Marko je otkrio kako je pretrpio ozljedu prije dva mjeseca i njegov nastup bio je pod znakom upitnika. Unatoč ozljedi, Bojković je nastupio, a svojim nastupom vjerojatno je ušutkao i svoje najveće kritičare.

Bojković i njegov tim rade fantastičan posao, a velike zasluge u Markovim rezultatima pripadaju njegovom glavnom treneru, Ivanu Đorđeviću ‘‘Icku‘‘. Nedugo nakon završenog meča, ‘‘Icko‘‘ se oglasio putem Instagrama.

‘‘Naša tradicija se nastavlja! 5-0 i još jedna impresivna pobjeda za sve oni koji nas vole i ne vole. Oni koji nas vole, vjerujem da će nas voljeti još više, a oni koji nas ne vole, mrzit će nas nešto manje. Mi smo i dalje na istom putu i ništa ja tu ne bih dirao.‘‘, napisao je dobro raspoloženi ‘‘Icko‘‘.

Marko Bojković također se oglasio na Instagramu, ali ovaj put nije bio previše rječit.

‘‘Crni pojas BJJ AAA‘‘, sve je što je Bojković napisao u svojoj objavi, a zapravo je objavio završnicu svog meča protiv Ananiasa.

Voljeli ga ili ne, Marko Bojković u ovom trenutku najveći je talent na Balkanu. Regionalna MMA scena dugo nije imala tako talentiranog borca, a nadamo se da će ga ozljede napokon prestati mučiti i da će Bojković zasjati u još punijem sjaju. Velike stvari čekaju ovog 22-godišnjaka iz Karavukova.

Linker
26. travanj 2024 17:06