Regija

Rivalstvo je završeno! ‘Croata‘ Barrio ugušio je Vasu Bakočevića pred prepunim Pionirom!

Francisco Barrio

 Screenshot (voyo, Rtl)
Francisco Barrio opravdao je ulogu favorita i došao je do druge pobjede protiv Vase Bakočevića

Napokon je došao red na borbu koju su FNC-ovi fanovi najviše iščekivali. Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio i Vaso Bakočević ukrstili su rukavice u kavezu unutar beogradskog Pionira, a revanš je ponudio puno više od njihovog prvog međusobnog obračuna.

Podsjećamo, prvi meč odradili su 2021. godine u Šibeniku, a tada je ‘‘Croata‘‘ slavio nakon samo 60 sekundi borbe. Vaso se tada ozlijedio na samom početku meča, a iako se ovaj put nije ozlijedio, Bakočević je ponovo izgubio od ‘‘Croate‘‘.

Agresivno je Bakočević krenuo od samog starta, desnicom je promašio ‘‘Croatu‘‘, a Francisco je iskoristio priliku i pritisnuo je Bakočevića uz ogradu kaveza. Vaso je uživao veliku podršku publike na tribinama, ali ‘‘Croata‘‘ je mirno kontrolirao Bakočevića uz ogradu i koljenima je pogađao dovoljno da ih sudac ne razdvoji zbog manjka aktivnosti. Pokušao je Barrio doći i do rušenja ‘‘double leg‘‘ tehnikom, ali Vaso je prvi pokušaj uspješno obranio. Nakon dvije minute uz ogradu kaveza, sudac je nakratko razdvojio borce, opomenuo je Vasu vjerojatno zbog sudara glavama, a zatim je borba vraćena u klinč uz žicu. Vaso se ubrzo odvojio iz klinča i pozvao je Barrija na otvorenu razmjenu. Nije se ‘‘Croata‘‘ dao uvući u takvu igru i opet je pritisnuo Bakočevića uz ogradu. Publika je glasno zviždala jer Barrio nije pokazivao previše aktivnosti kroz pritisak uz ogradu. Barrio je reagirao srušivši Vasu ‘‘double leg‘‘ rušenjem, a brzo je uspostavio kontrolu nad leđima crnogorskog borca. Pokušavao je Barrio doći do stražnjeg gušenja (‘RNC‘), a Vaso je pokušavao izdržati do kraja runde. Minutu prije kraja, uspio je Vaso odvojiti ‘‘kuke‘‘ Barrija i uspješno se vratio na noge. Samo 20 sekundi kasnije, ponovno je Barrio pritisnuo Bakočevića uz žicu i tražio je novo rušenje. Nismo vidjeli previše akcije u prvoj rundi, ali ovakav pristup zapravo smo i očekivali od strane obojice. Vaso je pokušavati dovesti ‘‘Croatu‘‘ u otvorene razmjene, dok je Barrio konstantno forsirao hrvanje i klinč.

Odlično je Bakočević otvorio drugu rundu i desnim direktom poslao je ‘‘Croatu‘‘ u nokdaun. Pustio je Vaso svog protivnika da se vrati na noge jer je znao da najveću šansu ima u borbi na nogama. Barrio je vidno usporio nakon tog nokdauna, ali Vaso nije iskoristio priliku i Barrio se brzo oporavio. Promašio je Vaso dva pokušaja krošeom, Barrio ga je pritisnuo uz ogradu, a sudac je ubrzo zaustavio borbu i oduzeo je Bakočeviću bod. Prema procjeni suca, Bakočević je glavom udarao ‘‘Croatu‘‘ u klinču i sudac nije više mogao tolerirati ‘‘prljave‘‘ poteze Bakočevića. Nedugo nakon nastavka borbe, Bakočević je nastavio udarcima glavom iz klinča. To ga je dovelo do oduzimanja još jednog boda i Vaso je bio u velikom deficitu zbog nedozvoljenih poteza. Borba se nastavila sredinom druge runde, a Barrio je ekspresno došao do rušenja ‘‘double legom‘‘. Zauzeo je ‘‘Croata‘‘ gornju poziciju, a Vaso se neoprezno pokušavao izvući i dao je leđa ‘‘Croati‘‘. Barrio takvu priliku ne propušta, a minutu i pol prije kraja zaključao je stražnje gušenje i prisilio je Bakočevića na predaju!

Ovo rivalstvo definitivno je završilo ovom borbom. Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio definitivno je bolji borac i to je u ovom meču i dokazao. Imao je i Vaso Bakočević dobrih trenutaka, namučio je ‘‘Croatu‘‘, ali pobjeda ipak odlazi na stranu hrvatsko-argentinskog borca.

‘‘Croati‘‘ je ovo peta pobjeda u petom nastupu pod okriljem FNC-a i definitivno se radi o ponajboljem borcu u kompletnoj organizaciji. Barrio je nakon meča nagrađen smeđim BJJ pojasem od strane svog trenera Stipe Todorića.

Linker
05. ožujak 2024 15:07