Regija

Bojkovićev trener nakon Markove velike pobjede: ‘Jako mi je važno da je poslušao savjet između rundi‘

Marko Bojković sa svojim timom

 Damir Krajac/CROPIX
Ivan Đorđević ‘‘Icko‘‘ osvrnuo se na novu pobjedu svog talentiranog borca

Odličan meč pružio je Marko Bojković nakon povratka od teške ozljede koljena s kojom se mučio kroz velik dio 2022. godine. Jedan od najtalentiranijih boraca u regiji nastupio je na FNC 11 eventu u Areni Zagreb i brutalnim nokautom u drugoj rundi porazio je Maura Paixaa.

Bojković je od samog početka krenuo kao što je i najavio, bez kalkulacija i s namjerom da ‘‘demolira‘‘ protivnika. Paixao se ipak pokazao nešto tvrđim orahom nego se očekivalo i zadao je nekoliko vrlo kvalitetnih udaraca. Desna strana Bojkovićevog lica brzo je pocrvenila, ali Marko nije prestajao s presingom. Druga polovica runda odvijala se pretežno u parteru, a Bojković je na tlu bio daleko bolji i dominantniji borac od iskusnog Brazilca.

Uspio je Brazilac ipak izdržati do kraja runde, ali bio je vidno iscrpljen i uzdrman Bojkovićevim udarcima. Samo 41 sekundi trebao je srpski borac u drugoj rundi, prije nego je došao do brutalnog nokauta. Desnicom je Marko uzdrmao svog protivnika, a zatim je fantastično pogodio ‘‘letećim koljenom‘‘. Htio je Bojković zadati još nekoliko udaraca, ali sudac je odradio dobar posao i spriječio ga je u tome naumu. Paixao je bio brutalno nokautiran i dodatni udarci napravili bi mu samo nepotrebno štetu.

‘‘Pokušao sam ga ubiti. Bilo je možda malo i previše nasilno, nisam htio da bude tako, ali drago mi je da sam se vratio nikad bolji.‘‘, rekao je Bojković u izjavi za Fight Site neposredno nakon meča.

Marko je ovom pobjedom došao do četvrte pobjede u profesionalnoj MMA karijeri, a poraz mu je zasad nepoznanica. Njegovim nastupom može biti zadovoljan i njegov trener Ivan Đorđević ‘‘Icko‘‘, a zadovoljstvo je podijelio osvrtu za naš portal.

‘‘Iskreno da vam kažem, pao mi je sa srca veliki emotivni kamen. Sve je ovo bila jedna velika trauma poslije svega što smo doživjeli u proteklih 15 mjeseci. Morat ću još jednom pogledati meč kada mi se slegnu dojmovi, kako bih mogao da kažem nešto dublje i analitičnije. Jako sam zadovoljan kako je Marko vodio meč. Pripreme su nam bile u potpunosti posvećene oporavku od sportske ozljede, to nisu bile klasične borilačke pripreme. Jako mi je važno da me Marko poslušao između prve i druge runde. Poslušao je taj jedan savjeta da kontrira i da gađa koljenom kroz sredinu. Time sam jako zadovoljan, a Marko je pokazao da me i dalje sluša i da je ovo i dalje njegov svijet. Daj Bože zdravlja, u Puli 2.9., Marko će na svoj rođendan sigurno pokazati svoju pravu verziju.‘‘, pojasnio je Markov trener.

Bojkovića dakle možemo očekivati početkom devetog mjeseca na FNC-ovom eventu u Puli, a bit će više nego zanimljivo vidjeti s kime će se boriti. Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro djeluje kao dobra opcija, jer Bojković je prošle godine imao ugovoren meč protiv njega, ali do meča nije došlo. Puno je bilo i prozivki između njih dvojice, a možda je FNC-ov event u Puli savršena prilika da poravnaju račune unutar kaveza.

Linker
11. travanj 2024 03:39