Regija

Bojkovićev trener oglasio se pred FNC 13: ‘Na kraju uspiju oni koji naprave najmanje grešaka, ne oni koji najviše znaju!‘

Marko Bojković i Ivan Đorđević ”Icko”

 SCREENSHOT/INSTAGRAM/IVAN ĐORđEVIć
Također je podsjetio sve da je njegov pulen još uvijek na početku karijere

Još 23 dana dijele nas od FNC 13 priredbe u Beogradu, a organizatori polako otkrivaju cjelokupni mozaik "fight carda" kojeg su pripremili za nadolazeći borilački spektakl. Kao što je od ranije poznato, na prvom FNC-ovom "eventu" u Srbiji nastupit će i Marko Bojković, a sada je potvrđeno i s kim će odmjeriti snage u oktogonu dvorane Aleksandar Nikolić (Pionir). "Skull Crusheru" će, naime, 4. studenog na megdan izaći Lucas Ananias.

Radi se o 28-godišnjem Brazilcu koji je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 20 mečeva, pri čemu je u upisao 15 pobjeda i pet poraza, što pokazuje da je Bojkoviću doveden podosta iskusan protivnik. Ovo će mu biti treći nastup na teritoriju Srbije nakon dva meča u SBC-u, a ostale mečeve odradio je u Brazilu.

Kao i svaki put do sada, povodom borbe najvećeg potencijala na ovim prostorima, oglasio se njegov trener Ivan Đorđević. "Icko" je jedna vrlo elokventna osoba i pravi je užitak čitati njegove objave, a priopćenje donosimo u cijelosti.

"Ovo će biti 5. profesionalna borba za Marka u njegovoj prilično kratkoj karijeri, jer uvijek ističem da ljudi gledajući njega zaboravljaju da je on tek na početku karijere. Kao i svaki put do sada ističem velik angažman svih kapaciteta organizacije da mu se nađe protivnik približnih sposobnosti, iskustva i omjera pobjeda i poraza, a mi po pravilu dolazimo u situaciju da se prihvati zapravo jedini borac od gomile njih koji je voljan dijeliti kavez s njim. Prihvaćanja pa otkazivanja, izgovori, izbjegavanje toga da se odgovori na pitanje želi li se boriti, postavljanje nerealnih uvjeta i slično nešto je što nas prati iz meča u meč i nadam se da će jednom prestati, jer nitko više ne zna za koga se mi točno spremamo i hoće li se taj netko pojaviti na meču.

Najviše me zabavljaju komentari tipa da nabija pobjede na "kantama", da mu se nalaze slabi protivnici i tome slično, jer valjda neko kratke pameti želi da već danas radi s nekim od najboljih na svijetu. Ima čak i onih koji u svojoj mudrosti tvrde da su neki protivnici bili bolji od njega i da su to i danas, ali eto nema veze što ih je pobijedio, jer su valjda u ovoj kategoriji ‘kante‘, a Marko je valjda veća kanta od njih, samo je imao sreće da ne ubace previse đ**reta pa se i dalje provlači s novim "kantama" i pobjedama.

Ovaj gorki kruh koji dijelimo mi koji smo dio pozornice naravno razumijemo samo mi... Nitko od nas u datom trenutku ni ne zna što je pravi put, mi samo vjerujemo da radimo nešto ispravno, iako se nekada ispostavi da griješimo, ali opet samo mi to istinski osjećamo.

Tko na kraju uspijeva? Ne onaj tko je u pravu, ne onaj tko zna više, ne onaj tko zna ‘sve‘, nego onaj tko je imao sreće i napravio manje grešaka!

Ovo je misao koju uvijek imam negdje na površini uma, pred svaki veliki izazov za nas i živim u nadi da nismo napravili neku grešku koju ne vidimo baš sada, kada je najvažnije.

Naravno, ne očekujem da ovo razumiju oni koji sve znaju, pa eto nikada u životu nisu upoznali ništa osim savršenstva i pobjeda... a mi ćemo i dalje glodati ovaj naš gorki kruh!"

Linker
27. travanj 2024 02:10