Regija

Marko Bojković ljut zbog reakcije fanova na odabir protivnika: ‘Protivnik je kanta? Uključite mozak!‘

Marko Bojković (lijevo) | Jose Aldo i Lucas Ananias (desno)

 Instagram
Talentirani srpski borac ne shvaća kako fanovi ne vide težinu njegovog sljedećeg ispita

Lucas Ananias (15-5-0) bit će protivnik Marku Bojkoviću na FNC 13 eventu u Beogradu. 28-godišnji brazilski borac lake kategorije (zasad) nije pretjerano poznato ime u našoj regiji, ali radi se o itekako opasnom borcu.

Čak osam svojih pobjeda Ananias je upisao nokautom, a dvaput je slavio ‘‘submissionom‘‘. Četiri puta nastupio je pod okriljem Shooto Brasil organizacije (2-2 ‘score‘), a krajem prošle godine čak se borio i za pojas u lakoj kategoriji.

Prekaljeni veteran Thiago Silva porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi i Ananias ipak nije došao do pojasa. Pobjedama se vratio u četvrtom mjesecu ove godine, nokautiravši Denissona Teixeiru (3-0 uoči meča) u drugoj rundi.

Ananias je kroz karijeru gubio uglavnom od dobrih boraca kao što je spomenuti Silva, ali i Vinicius Salvador, UFC-ov borac bantam kategorije. Unatoč činjenici da Ananias ima 20 profesionalnih nastupa iza sebe i vrlo respektabilan ‘‘score‘‘ (15-5-0), nekoliko fanova kritiziralo je FNC-ov odabir protivnika.

Naravno da su neki Ananiasa nazvali ‘‘kantom‘‘, a Marko Bojković ostao je zaprepašten takvom reakcijom od strane FNC-ovih fanova.

‘‘Protivnik kanta? Molim? Kako protivnik može biti kanta ako ima 15 pobjeda i pet poraza i borio se za pojas u najjačoj organizaciji u Brazilu. Jedva je izgubio, zbog neke ozljede. Mislim da je čak bio i dominantan u tom meču. Vi kažete da je on kanta. Kako možete biti kanta? Ja imam ‘score‘ 4-0, a on 15-5. Znate li vi koje je to iskustvo? Ljudi u UFC-u imaju ‘score‘ 15-5. Niti jedan borac na mom mjestu ne bi prihvatio taj meč. Ja sam prihvatio iz osobnih razloga, ali i zato što volim pobjeđivati kad nisam favorit. Ja imam cilj i želim sebi dokazati da jednog dana mogu postati svjetski prvak. Sram vas bilo!‘‘, poručio je Bojković putem ‘‘storyja‘‘ na Instagramu.

Zanimljiv je podatak da Lucas Ananias povremeno trenira i s velikim Joseom Aldom. Jose Aldo jedan je od najvećih boraca u povijesti ovog sporta, a Bojković je istaknuo kako i sparing s Aldom govori ponešto o kvaliteti Ananiasa.

‘‘Lik je godinama sparing partner Joseu Aldu koji je deset godina bio UFC-ov šampion. Nije ga Aldo džabe zvao da mu bude sparing partner. Ajde malo uključite mozak. Dečko ima 28 godina, a itekako ima i motivacije. On s 30 godina može završiti u UFC-u, ali ja ću ga spriječiti tako što ću mu polupati glavu 4. studenog (11. mjesec). Ali on ide ka UFC-u i ne znam kako ste zaključili da je on kanta koja dolazi da ga prebijem. Ja to nikad ne bih prihvatio.‘‘, zaključak je talentiranog srpskog borca.

Bojković je u pravu. Kritičari moraju shvatiti da je Marko još uvijek na početku svoje karijere i odradio je tek četiri profesionalna meča. Lucas Ananias čak i nadilazi očekivanja kad su u pitanju protivnici koje bi očekivali u ovoj fazi Bojkovićeve karijere i bit će ovo vjerojatno najteži ispit u dosadašnjoj Markovoj karijeri.

Imena Arlena Benksa, Robina Roosa, Leandra Gomesa, Itayja Tratnera itd., također nisu djelovala zvučno, ali nakon što smo ih vidjeli na djelu, shvatili smo da se radi o vrhunskim borcima. Nemojte unaprijed otpisivati Lucasa Ananiasa.

Linker
24. travanj 2024 04:40