Regija

BOMBA! Velika odluka je pala: Roberto Soldić objavio u kojoj organizaciji nastavlja karijeru

Roberto Soldić

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
Roberto se ipak odlučio za Azijsku promociju

Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić večeras je gostovao kod Ariela Helwanija u njegovoj renomiranoj emisiji ‘The MMA Hour‘. Osim Roberta, gosti su bili Brandon Moreno, Deiveson Figueiredo i James Krause.

Roberto je Helwaniju odao dugo čuvanu tajnu: Najbolji hrvatski borac svoju karijeru nastavit će u ONE Championshipu! Nije to ono čemu se većina nadala, no Roberto je istaknuo kako mu je Azijski gigant jednostavno dao najbolju ponudu koju nije mogao odbiti. Također, Roberto je rekao da mu je to prilika da bude ‘nešto novo‘ u ovom sportu.

Helwani ga je također pitao zbog čega nije odabrao UFC. Roberto mu je rekao da je ONE ‘jednostavno najbolja i najveća organizacija‘. Spomenuo je UFC-ove prvake koji odu u ONE i istaknuo je kako uvijek izgube kada se okušaju u Azijskoj organizaciji.

Spominjao je Roberto i boks, KSW, no po njemu, predsjednik ONE Championshipa mu je dao najbolju ponudu. Vjerojatno će se boriti i u muay thuai-u, a također je spomenuo ‘kako želi uzeti sve pojaseve‘.

Helwani ga je također pitao zbog čega nije uzeo UFC, na što je Roberto odgovorio da mu ‘nisu ponudili ništa ozbiljno‘. Po Robertu, najveći izazov mu je ONE, ali kasnije je ipak rekao da je ponuda od UFC-a bila korektna no da nije bila ni blizu one od ONE-a.

Također, spomenuo je da je imao i ponudu od KSW-a, no rekao je da tamo više nema posla. Počistio je velter kategoriju i uzeo pojas u srednjoj, a zahvalio se i KSW-u na suradnji i godinama koje su proveli zajedno.

Na samom kraju rekao je da želi ići stopama Mirka Filipovića koji je svoju slavu stekao upravo u Japanu.

Linker
19. travanj 2024 15:23