Regija

ONE Championship poželio Soldiću dobrodošlicu: ‘Najtraženiji borac je kod nas pronašao dom‘

Roberto Soldić

 Screenshot (instagram, One Championship)
Nisu otkrili kad debitira, protiv koga i u kojoj kategoriji

Sinoć je svijetom odjeknula vijest da će najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić svoju karijeru nastaviti u azijskom ONE Championshipu. Sudeći po reakcijama fanova, to nije ono što je većina priželjkivala, no uvjereni smo kako će Soldić i dalje uživati ogromnu podršku domaćih i stranih gledatelja.

Nakon što je vijest objavljena, i sam ONE Championship je ‘Robocopu‘ na svojoj službenoj Web stranici i profilima na društvenim mrežama poželjela srdačnu dobrodošlicu te ga nazvala ‘hottest free agent‘, što bi značilo da je bio jedan od najtraženijih boraca svijeta.

Naveo je tako ONE njegove najveće uspjehe; da u karijeri ima 20 pobjeda i tek tri poraza, zatim da je prije potpisa za ONE bio dvostruki KSW prvak i to u velter kategoriji i srednjoj, zatim da ima i četiri pobjede u profesionalnom boksu, spomenuli su također i dominantnu pobjedu protiv Borysa Mankowskog 2017. godine u svom debiju za KSW gdje je odmah postao prvak.

Lijepo je vidjeti da se ONE istog trenutka bacio na promociju najboljeg hrvatskog borca. S obzirom da je Azija ogromno tržište, ne sumnjamo kako će se Soldićeva baza fanova samo iz dana u dan povećavati.

Još uvijek nije poznato kada će Roberto debitirati, protiv koga i u kojoj će se kategoriji boriti. Podsjećamo, ONE ima malo drugačiji sustav kategorija te je 77 kg kod njih laka, 84 velter a 93 srednja kategorija.

Linker
22. rujan 2023 04:50