Regija

Borilački sport Hrvatskoj donosi prvu medalju u Tokiju: Matea Jelić osigurala finale!

Matea Jelić
 Javier SORIANO/AFP
Bit će to povijesno četvrta olimpijska medalja za hrvatski taekwondo

Hrvatska ima minimalno srebrnu medalju u sportu gdje smo po pravilu puno toga očekivali. Matea Jelić već pobjedom u polufinalu postala je najuspješnija hrvatska taekwondo olimpijka u povijesti, ali to nije kraj. Kasnije danas krenut će u lov na zlato, gdje bi kao prva nositeljica trebala biti favoritkinja.

Jelić je odradila sjajan meč u polufinalu. Od samog početka dominirala je udarcima nogama i vrlo brzo došla u veliku prednost. Amerikanka Paige McPherson pokušavala je raznim udarcima, no hrvatska predstavnica u Tokio je došla u sjajnoj formi. Dominantna je bila kroz cijelu borbu, na kraju upisavši pobjedu rezultatom 15:4.

23-godišnjakinja iz Knina do finala je došla suvereno u dominantno. U četvrtfinalu je rezultatom 30:9 i automatski time prekidom, savladala Milenu Titoneli iz Brazila, dok je u osmini finala, također prekidom pri rezultatu 22:2, bila bolja od Lauren Lee s Haitija.

Suparnica članice TK Marjan iz Splita bit će pobjednica drugog polufinala, u kojem se sastaju Ruth Gbagbi iz Obale Bjelokosti i britanska predstavnica Lauren Williams. Finale je na rasporedu u 14 sati i 30 minuta.

Linker
19. travanj 2024 16:03