Regija

Borilački sport ostao je siromašniji za jednog velikana: Preminuo je Slaven Planinić

Slaven Planinić

 Instagram (slaven Planinić)
Jedno od omiljenijih lica na regionalnoj borilačkoj sceni nažalost više nije s nama

Tužne vijesti dolaze iz Bosne i Hercegovine. Hercegovački majstor borilačkih vještina Slaven Planinić preminuo je u 50. godini svog života.

Radi se o jednom od pionira borilačkih sportova, a naročito MMA u Bosni i Hercegovini. Planinić je i preko 20 godina djelovao kao trener, a znanje je prenosio u svom klubu nazvanom ''Slava MMA''. Borci iz njegove dvorane nerijetko su nastupali i na FNC-ovim amaterskim turnirima te su postizali dobre rezultate. Slaven je putem svog Instagram profila nerijetko objavljivao snimke s treninga koje je vodio i vidno se ponosio svojim učenicima.

Klub ''Slava MMA'' nalazi se u Mostaru, a tamo je Planinić i preminuo. Svestranom majstoru borilačkih sportova nisu bile strane tehnike karatea, jiu-jitsua, hrvanja, boksa, juda, muay thaija i mnogih drugih borilačkih sportova.

2015. godine Planinić je nagrađen na svečanosti ''International Hall of Fame of Martial Arts'' gdje mu je uručena nagrada za majstora borilačkih vještina na području borbe s hladnim oružjem. Time je ovaj hercegovački borac i trener zadobio svoje mjesto u Kući slavnih.

Osvojio je Planinić nekolicinu različitih priznanja, turnira, medalja, kao i njegovi borci koje je vrijedno podučavao i trenirao u svom klubu. Izuzev borilačkih vještina, Planinić je pokazao i spisateljske vještine napisavši knjigu ''Nikola Zrinjski Sigetski''.

Velik je ovo gubitak za regionalnu borilačku scenu, a zasigurno i prerani. Međutim, ostavština Slavena Planinića itekako je velika i živit će vječno.

Sahrana Slavena Planinića održat će se u utorak (07.06.), a posljednji ispraćaj započinje u 16:00 sati ispred mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru. Pogreb će se održati na groblju u Krehin Gracu, u 17:00 sati.

Počivaj u miru, Slavene.

Linker
13. travanj 2024 03:41