Regija

BORILAČKI TJEDAN: FNC vrhunskom priredbom zaključuje borilačku godinu

Jakob Kosić vs. Marko Ostanek
 

 Damir Krajac/CROPIX
Devet vrhunskih borbi nas očekuje ovog petka, tako da ih sigurno ne želite propustiti

S obzirom da smo u božićnom tjednu nije čudno da se borilačke priredbe neće održavati, no FNC je ipak spasio stvar te će vrhunskom priredbom zaključiti ovu borilačku godinu. Očekuje nas devet vrhunskih borbi, a više pročitajte u nastavku

FNC 9

Priredbu će predvoditi Filip Pejić i Marcos Costa, a bit će ovo prvi Pejićev nastup u FNC-ovom kavezu i prvi nastup u Hrvatskoj nakon zagrebačkog KSW-a krajem 2019. godine. Originalno se Filip trebao boriti protiv Arlena ‘‘Benksa‘‘ Ribeira, no on je otkazao meč tako da su mu ekpresno našli zamjenu.

U sunaslovnoj borbi večeri nastupit će veliki povratnik Matej Batinić, a protivnik će mu biti Marcin Lazarz. Početkom prošlog mjeseca na FNC 8 priredbi je Matej tehničkim nokautom pobijedio Dritana Bajramaja vrlo lagano, tako da je već i ovog mjeseca spreman za novi meč.

Jedan regionalni okršaj koji će zanimati sve fanove jest onaj između Jakoba Kosića i Đorđa Bukvića. Nakon što je u finalu Armagedona prošle godine izgubio od Marka Ostaneka, Jakob se nije borio u MMA-u. Đorđe je s druge strane trenutno posljednji nastup odradio na FNC 7 priredbi u Puli gdje je pobijedio Ahmeta Rasim Palu, a prije toga ga je pobijedio Pleurat Smajli.

Nastupit će i Nikola Joksović, jedan od najtalentiranijih boraca velter kategorije u regiji, a protivnik će mu biti Jorge De Oliveira. U trenutno posljednjem meču pobijedio je Carla Pratera, a sada ga čeka bivši UFC borac.

Još jedan vrhunski regionalni meč nas čeka na ovoj priredbi, a radi se o borbi između Andija Vrtačića i Matije Bosančića. Andi je u borbi za titulu na FNC 7 priredbi izgubio od Đanija Barbira, no odmah je prihvatio težak meč protiv odličnog Bosančića. Matija je u svom trenutno posljednjem nastupu svladao Raffaellea Stroppu nokautom na FNC 5 priredbi, tako da jedva čekamo ovaj vrhunski meč.

Na ovoj priredbi nasupit će i talentirani Marin Mikulić, a protivnik će mu biti iskusni Luis ‘‘Pinho‘‘ Silva. Marin je u trenutno posljednjem nastupu svladao Iliju Brkana na FNC 6 priredbi.

GDJE: Sportska dvorana Zeleni brijeg, Sisak

KAD: U petak, 23.12. u 19:00.

Popis bobi pogledajte OVDJE, a tu možete i kupiti PPV za ovu fenomenalnu priredbu.

Linker
30. ožujak 2024 12:20