Regija

Loše vijesti dolaze iz FNC-a: Arlen Benks otkazao je nastup protiv Filipa Pejića

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Ksw)
30-godišnji ‘‘Nitro‘‘ ostao je protiv prvotno planiranog protivnika

Ovaj vikend u Sisku održava se vrlo zanimljivi FNC 9 event. Pregršt zanimljivih mečeva priredili su nam organizatori, ali nažalost, ‘‘fight card‘‘ je ostao bez borbe predviđene za glavnu borbu večeri.

Filip Pejić i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro trebali su predvoditi FNC 9 event, ali Brazilac je nastupao otkazao zbog pozitivnog testa na koronavirus. Srećom, čelnici FNC-a promptno su reagirali i pronađena je ekspresna zamjena.

Marcos Vinicius Costa (11-6-0), Brazilac nadimka ‘‘Pantera‘‘ uskočio je kao kasna zamjena. Radi se o borcu koji na papiru slabije djeluje od Arlena ‘‘Benksa‘‘, ali ne treba ga podcijeniti.

11 pobjeda i šest poraza njegov je omjer, ali pogleda na statistiku u posljednjim nastupima odaje respektabilniji dojam. ‘‘Pantera‘‘ je izgubio u svom posljednjem nastupu koji je odradio u 10. mjesecu ove godine pod okriljem Bravea, ali prije toga bio je u nizu od osam uzastopnih boraca. Dakle, Brazilac u meč protiv Pejića ulazi sa statistikom od osam pobjeda u posljednjih devet nastupa. 23-godišnjak je na Brave eventu izgubio od jakog dobrog borca u vidu Nemata Abdrashitova (17-8-0).

Filip Pejić (15-7-2) s druge strane silno treba pobjedu. Nekoć jedan od perspektivnijih hrvatskih MMA boraca proživljava vrlo loše trenutke u svojoj karijeri. ‘‘Nitro‘‘ je u seriji od tri uzastopna poraza prekidom, a u posljednjih šest nastupa, Pejić je upisao čak pet poraza.

U dosta tih mečeva Pejić na neki način nije imao niti sreće i raznorazne okolnosti nikako mu nisu išle u korist. 30-godišnji ‘‘Nitro‘‘ ima vremena za popraviti stvar, a vjerujemo da će pozitivni niz započeti upravo u petak navečer na FNC 9 eventu.

Linker
20. travanj 2024 10:55