Regija

Uspješno je odrađeno službeno vaganje za FNC 9 event: Svi borci profesionalno su odradili svoju dužnost

Jakob Kosić (iz arhive - vaganje uoči finala prve sezone FNC Armagedona)

 Foto: Boris Kovacev/CROPIX
Dobre vijesti došle su iz Siska sa službenog vaganja

Sve je od danas i službeno spremno za sutrašnji FNC 9 event koji će se održati u Sisku. Svi sudionici sutrašnjeg spektakularnog eventa danas su uspješno odradili vaganje, a preostaje im još odraditi posljednje sučeljavanje na ceremonijalnom vaganju koje je na rasporedu od 18:30h.

Event se održava sutra (23.12.) s početkom od 19:00h, a program borbi izgleda uistinu impresivno i fanovi su vrlo zadovoljni onim što su im organizatori pripremili za kraj ove kalendarske godine.

Šteta je što Arlena ‘‘Benksa‘‘ Ribeira nećemo gledati u glavnoj borbi večeri protiv Filipa Pejića. Brazilac je nastup otkazao ranije ovaj tjedan zbog pozitivnog testa na koronavirus, ali kao kasna zamjena uskočio je podjednako opasni Brazilac Marcos Vinicius Costa.

Pejić i Costa borit će se u lakoj kategoriji, a obojica su uspješno prošli na vaganju. Costa je težio 70,8 kilograma, dok se Pejić na vaganju pojavio 70,5 kilograma težak.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas obračun ujedno i dvojice najtežih boraca na ‘‘fight cardu‘‘. Ne radi se o teškašima, nego o poluteškašima. Matej Batinić uspješno se vratio sportu nakon četverogodišnje pauze i početkom 11. mjeseca odradio je svoj prvi nastup pod okriljem FNC-a. Tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Dritana Barjamaja, a sutra ga čeka Marcin Lazarz (13-8-0). Lazarz je Poljak s iskustvom nastupanja za M-1, FEN, Oktagon, KSW, RCC i mnoge druge poznate europske organizacije, a kavez je između ostalih dijelio i s borcima poput Paula Craiga, Maxima Grishina i Ricca Rodrigueza. Od prve dvojice navedenih je gubio, dok je Rodrigueza porazio jednoglasnom odlukom, sada već davne 2013. godine. Batiniću je vaga pokazala 93 kilograma, dok je Lazarz bio nešto teži s 93,3 kilograma na službenom vaganju.

Na programu je ukupno devet mečeva. Četiri preliminarna meča možete pogledati putem YouTubea, na kanalu portala 24 sata, dok pet borbi u sklopu ‘‘main carda‘‘ morate platiti, a 39 kn cijena je PPV-a koji je dostupan putem fnc.tv platforme.

Kompletne rezultate vaganja pročitajte u nastavku teksta.

FNC 9 - rezultati vaganja (u kg):

Glavni dio priredbe:

Marcos Vinicius Costa (70.8) – Filip Pejić (70.5)

Marcin Lazarz (93.3) – Matej Batinić (93.0)

Đorđe Bukvić (77.5) – Jakob Kosić (77.6)

Jorge De Oliveira (77.5) – Nikola Joksović (77.6)

Matija Bosančić (84.2) – Andi Vrtačić (84.3)

Preliminarni dio priredbe:

Aleksandar Mihailović (84.0) – Stanislav Krofak (84.0)

Nemanja Milaković (77.4) – Marko Kisič (77.3)

Marin Mikulić (84.0) – Luis da Silva (80.5)

Erik Pletikos (66.1) – Ermin Sali (64.8)

Linker
20. travanj 2024 12:38