Regija

BORILAČKI TJEDAN: Nevjerojatan vikend je pred nama: Alen Babić napada svjetsku titulu!

Babić vs. Rozanski - službeni poster

 Boxxer Promotions
Dugo nismo imali ovako bogat vikend kao što je ovaj koji nam predstoji

Naravno da je povijesni meč Alena Babića u centru pozornosti tijekom vikenda koji nam slijedi, ali bit će tu još pregršt velikih borilačkih evenata. Nećemo previše duljiti, krenimo odmah s eventima.

Alen Babić vs. Lukasz Rozanski - meč za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u bridger kategoriji

Ponajbolji hrvatski boksač, Alen Babić (11-0), pokušat će osvojiti svjetsku boksačku titulu, a Hrvatska nije imala svjetskog boksačkog prvaka još od 2007. godine i Stipe Drviša. Ako ćemo ići još detaljnije, Hrvatska osvajača WBC-ove titule svjetskog prvaka nije imala od 1979. godine i Mate Parlova. ‘‘Savage‘‘ ide na gostujući teren u Poljsku, a čeka ga obračun s neporaženim Lukaszom Rozanskim (14-0). Neće biti lako, ali ‘‘Savage‘‘ dolazi nikad spremniji.

Gdje: G2A Arena, Rzeszow, Poljska

Kad: Event započinje u subotu (22.4.) od 20:00h, a Babića i Rozanskog u ringu možete očekivati oko ponoći

Popis borbi: pogledajte OVDJE

UFC Fight Night 222: Pavlovich vs. Blaydes

UFC-ov ovotjedni event ne nudi neke naročito zvučne mečeve, ali obračun dvojice top 5 teškaša u glavnoj borbi večeri itekako je zanimljiv. Pobjednik tog meča vjerojatno će biti i sljedeći izazivač pobjedniku meča između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Osim Sergeija Pavlovicha i Curtisa Blaydesa, na eventu će nastupiti i vrlo uzbudljivi borci poput Brada Tavaresa (vs. Bruno Silva), Bobbyja Greena (vs. Jared Gordon), Jeremiaha Wellsa (vs. Matthew Semelsberger) itd.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kad: U noći sa subote (22.4.) na nedjelju. Preliminarni dio starta u subotu od 22:00h, a ‘‘main card‘‘ započinje u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 294 i 295:

Ponajbolja svjetska MMA organizacija ovaj vikend održat će dva eventa. U petak nas čeka prvi, a u subotu drugi i oba će se održati na Havajima. Bellator 294 predvode Liz Carmouche i DeAnna Bennett, a ulog je titula prvakinje u muha kategoriji.

Bellator 295 event nudi podosta zanimljiviji ‘‘fight card‘‘, a predvode ga Raufeon Stots i Patchy Mix. Radi se o finalu Grand Prixa u bantam kategoriji, a osvajač nosi kući glavnu nagradu od jedan milijun dolara. Stots ujedno brani i titulu privremenog prvaka. Na ovom eventu nastupit će i neka poznata Bellatorova lica poput Aarona Pica (vs. James Gonzalez), Kyjojija Horiguchija (vs. Ray Borg) i Ilime-Lei Macfarlane.

Gdje: Honolulu, Havaji, SAD

Kad: Bellator 294 održava se u noći s petka (21.4.) na subotu, a event započinje od 2:30h ujutro. Bellator 295 na rasporedu je u noći sa subote (22.4.) na nedjelju, a program započinje u nedjelju od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE (Bellator 294) i OVDJE (Bellator 295)

KSW 81: Bartosinski vs. Szczepaniak

Poljaci su možda i pogriješili organizirajući ovomjesečni event na isti dan kad se njihov Lukasz Rozanski bori za titulu svjetskog boksačkog prvaka. Ipak, KSW 81 čeka nas ovaj vikend, a napokon će biti okrunjen novi prvak velter kategorije. Adrian Bartosinski i Artur Szczepaniak borit će se za pojas, a mora se priznati da je ovo jedan od slabijih KSW-ovih ‘‘fight cardova‘‘ u posljednje vrijeme. Nitko od regionalnih boraca neće nastupiti na tom eventu.

Gdje: Tomaszów Mazowiecki, Poljska

Kad: U subotu (22.4.) od 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 9: Nong-O vs. Jonathan Haggerty

Novi ONE-ov event iz serije ‘‘Fight Night‘‘ evenata čeka nas ovaj vikend. Priredbu predvodi fantastičan Muay Thai obračun između Nong-O Gaiyanghadaoa i Jonathana Haggertyja. Nong-O branit će titulu u bantam kategoriji, a nemojte zapostaviti ovaj meč i nemojte se iznenaditi ako ovo bude jedna od najboljih borbi koju ćemo gledati ovaj vikend. Bosanskohercegovački Muay Thai borac, Denis Purić, također će nastupiti na eventu, a borit će se protiv odličnog engleskog borca Jacoba Smitha.

Gdje: Lumpinee Boxing Stadium, Bangkok, Tajland

Kad: U noći s petka (21.4.) na subotu (22.4.). Event započinje u subotu od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Gervonta Davis vs. Ryan Garcia

Za kraj ove bogate najave ostavili smo boksačku poslasticu. Gervonta Davis (28-0) i Ryan Garcia (23-0) obračunat će se u meču koji spada u jedan od najiščekivanijih boksačkih mečeva u posljednje vrijeme. Dvojica supertalentiranih boksača ulaze u meč neporaženi, ali nečija nula će gotovo sigurno nestati nakon ovog meča. Svi očekuju vrhunski meč i jedva čekamo vidjeti rasplet ove borbe.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kad: U noći sa subote (22.4.) na nedjelju (23.4.). Garcia i Davis u ringu bi se trebali naći u nedjelju iza 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
20. travanj 2024 02:36