Regija

Bosna i Hercegovina jučer je dobila europskog prvaka! Ahmed Krnjić u Bugarskoj je došao do titule prvaka

Ahmed Krnjić

 Instagram (ahmed Krnjić)
Vrlo talentirani bosanskohercegovački kickboksač sinoć je upisao jednu od većih pobjeda u dosadašnjoj karijeri

Pomalo u sjeni nekih drugih borilačkih zbivanja ostao je velik uspjeh bosanskohercegovačkog kickboksača Ahmeda Krnjića (13-2-0). 26-godišnji teškaš jučer je nastupio u bugarskoj Varni na Senshi 18 eventu, a borio se za Senshi titulu europskog prvaka u teškoj kategoriji.

Bosanskohercegovački teškaš sjajno je odradio taj nastup i jednoglasnom odlukom sudaca (29-26 x3) došao je do pobjede. Protivnik mu je bio dobro poznati i vrlo iskusni Portugalac, Bruno Susano. 39-godišnji Susano iza sebe ima preko 100 profesionalnih nastupa, a neki ga vjerojatno pamte po meču koji je 2021. godine odradio u ONE-u. Srpski teškaš Rade Opačić tada je porazio Susana tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Nije se Susano puno bolje proveo niti protiv Ahmeda Krnjića. Teškaš iz Kaknja dominirao je od početka do kraja borbe te se pokazao tehnički, taktički i fizički superiornijim borcem od prekaljenog veterana. Krnjićev uspjeh i osvajanje europske titule naišli su na veliku pažnju u Bosni i Hercegovini, a ubrzo se oglasio i sam Ahmed putem svog Instagram profila.

‘‘Elhamdulillah. Hvala svima na velikoj podršci, ogroman broj poruka sam dobio i potrudit ću se svima odgovoriti. Hvala mojoj obitelji, mom timu i našim sponzorima.‘‘, napisao je Krnjić, priloživši snimku s proglašenja pobjednika.

Senshi je inače poznata bugarska kickboksačka organizacija na kojoj nerijetko nastupaju vrlo zvučna imena. Prije nego je došao u Glory, ponekad je na Senshi eventima nastupao i hrvatski kickboksač Andrej Kedveš. Gostujući u Podcast Inkubatoru ranije ove godine, poznati hrvatski kickboksački trener Aleksandar ‘‘Aco‘‘ Pupac naglasio je kako je Senshi ozbiljan projekt s vrlo kvalitetnim borcima na rosteru i stoga nemojte misliti da je Krnjić jučer nastupio na nekoj ‘‘bezazlenoj‘‘ borilačkoj priredbi.

Ahmedu je definitivno trebao ovaj nastup, jer borbu je čekao 19. studenog (11. mjesec) prošle godine. Ahmed je tada na ONE 163 eventu porazio Brunu Chavesa iz Brazila, a drugi nastup u ONE-u trebao je odraditi početkom osmog mjeseca ove godine. Nažalost, Iraj Azizpour otkazao je meč protiv Krnjića zbog kako je naveo, ‘‘iznenadne ozljede‘‘. Krnjić je samo nekoliko dana prije održavanja eventa ostao bez protivnika, a zamjena nije pronađena.

Pripreme očito nisu bile bačene u vjetar, jer Krnjić je uspio ugovoriti meč u Bugarskoj. Nadamo se da je ovaj meč samo uvertira uoči novih mečeva u ONE-u i da ćemo Ahmeda što prije ponovno gledati pod okriljem ponajbolje svjetske borilačke organizacije.

Linker
01. svibanj 2024 20:46