Ostalo

(VIDEO) Jakub Wiklacz i Sebastian Przybysz bez pobjednika zbog ilegalnog udarca, Miljan Zdravković debitirao nokautom!

Wiklaczov udarac

 Twitter, Ksw
Večer finiša je bila večeras na KSW-ovoj priredbi, a ‘‘main event‘‘ je ostao bez pobjednika

Osim Oktagona, večeras je priredbu održao i KSW. Jakub Wiklacz i Sebastian Przybysz predvodili su ovu priredbu u svom četvrtom međusobnom ogledu, a u posljednjem je slavio Wiklacz kada je Przybyszu oduzeo titulu u bantam kategoriji. Dvaput je slavio Wiklacz do sada te ‘‘Sebić‘‘ jednom, tako da je bilo dosta iščekivanja bilo oko današnjega meča.

Međutim, valja prije svega spomenuti i srpskog borca Miljana Zdravkovića (6-0) koji je večeras imao svoj debi u KSW-u. Mariusz Joniak (11-4) bio je njegov protivnik, a pobjedu je odnio Zdravković već u prvoj rundi!

Odmah je početkom borbe Zdravković uhvatio ‘‘kick‘‘ Joniaka i srušio ga u parter, nekoh 15-ak sekundi nakon početka borbe. Kontrolirao je Joniaka neko vrijeme, ali Poljak se podigao na noge uz kavez i pritisnuo Zdravkovića. Dobro je Miljan branio rušenje uz kavez, Joniak nije uspio u naumu. Zdravković je u jednom trenutku pogodio Joniaka desnim krošeom, nakon kojeg se Joniak samo urušio. Sudac je uskočio i prekinuo meč, a Zdravković je u KSW-u debitirao na najbolji mogući način – nokautom u prvoj rundi! Bravo Miljane!

U glavnoj borbi večeri sastali su se Jakub Wiklacz i Sebastian Przybysz. Kroz cijeli meč prvakov plan bio je jasan. Nastojao je Przybysza srušiti i udarcima u parteru odvesti borbu u svoju korist. Prijetio je i Przybysz ‘‘submissionima‘‘, no u prvim rundama nije uspio ozbiljnije ugroziti prvaka. U trećoj je rundi Wiklacz u jednom trenutku počeo nanositi jake udarce u parteru te je Marc Goddard bio blizu, no nije bilo dovoljno štete za prekid. Krajem runde je ušao u ‘full mount‘‘, odakle je pogađao teške laktove, no do kraja runde nije uspio završiti meč.

Ulaskom u ‘‘šampionske runde‘‘ Przybysz je izgledao podosta umorno. Wiklacz je počeo s pritiskom, no Przybysz se nije dao nego je sada on počeo pritiskati prvaka i tjerati ga da se bori sa zadnje noge. Wiklacz je srušio Przybysza nakon minutu i pol četvrte runde, nakon čega se opet našao u ‘‘mountu‘‘ na kratko. Krajem četvrte runde Wiklacz je pogodio nogom u glavu Przybysza dok je još bio na podu, a liječnik je Marcu Goddardu sugerirao da prekine borbu. On je to i učinio. Rezultat ove borbe je određen tehničkom odlukom. Wiklaczu su automatski oduzeta dva boda, a suci su borbu bodovali kao neriješeno. Pojas je ostao u vlasništvu Wiklacza, a peta borba je sada izgledna.

KSW 86 - rezultati

Jakub Wiklacz def. Sebastian Przybysz tehničkom odlukom sudaca nakon ilegalnog udarca u 4. rundi
Michal Michalski def. Dominik Humburger by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 30-27)
Lom Ali Eskiev def. Dawid Smielowski by TKO, Round 1, 4:21
Artur Szczepaniak def. Henry Fadipe by KO, Round 2, 4:00
Wiktor Zalewski def. Kacper Koziorzebski by TKO, Round 2, 0:55
Damian Piwowarczyk def. Lukasz Sudolski by KO, Round 1, 3:38
Viktor Pesta def. Filip Stawowy by submission (rear-naked choke), Round 1, 2:12
Miljan Zdravkovic def. Mariusz Joniak by TKO (punches), Round 1, 4:16
Oskar Szczepaniak def. Adrian Gralak by KO (punch), Round 1, 4:29

Linker
27. travanj 2024 21:20