Regija

Brazilac brutalno nokautirao protivnika pa prozvao Erslana, Ivan mu ekspresno odgovorio: ‘Vidimo se uskoro!‘

Ivan Erslan

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Iako na njoj nije nastupao, KSW 85 priredba bila je vrlo interesantna za najboljeg hrvatskog poluteškaša

U subotu je, u poljskom gradu Nowy Sącz, održana KSW 85 priredba koja je, iz više razloga, bila zanimljiva za najboljeg hrvatskog poluteškaša Ivana Erslana (13-2). Ibragim Chuzhigaev (18-5), prvak KSW-ove poluteške divizije i čovjek koji je Erslanu nanio posljednji poraz, naime, u drugoj je rundi sunaslovne borbe večeri završio Bogdana Gnidka (10-1) i tako obranio pojas "lightheavyweighta", a nešto ranije na istom "eventu" Kleber Silva (22-12) pobijedio je Rafala Kijanczuka (12-7), da bi potom - prozvao najveću zvijezdu zagrebačkog ATT-a.

Brazilac je u završnici prve runde pogodio Kijanczuka lijevim krošeom, a Poljak se uhvatio za nos i pokleknuo, ali je uspio ustati, no samo nakratko budući da ga je Silva pogodio još jednim razornim krošeom, ovog puta desnim. Uzdrmani Kijanczuk ponovno je pokleknuo, a prilikom njegovog novog pokušaja da se pridigne, Silva je iskoristio trenutak u kojem se poljski borac nalazio u čučnju i rukama nije dodirivao parter, te ga brutalno nokautirao udarcem koljenom u glavu.

"Trebao sam se suočiti s Ivanom. Erslane, gdje si? Ne vidim te ovdje!", rekao je "Orgulho" u svom pobjedničkom govoru, a na reakciju s druge strane nije trebalo dugo čekati.

"Vidimo se uskoro", odgovorio mu je 31-godišnji Obrovčanin putem svog Instagram storyja. Na Kleberovu prozivku nije ostao imun ni čelni čovjek zagrebačkog ATT-a, Dražen Forgač, koji je Brazilcu, ispod videozapisa njegovog nokauta na KSW-ovom Instagramu, poručio: "Odličan posao, ali pazi što želiš...".

Sve, dakle, upućuje na to da bi Erslan, kao prvi izazivač u KSW-ovom službenom poretku poluteškaša, u narednim mjesecima mogao odmjeriti snage sa Silvom, koji na istoj ljestvici zauzima petu poziciju. Hoće li se taj meč, koji bi mogao iznjedriti sljedećeg protivnika za Chuzhigaeva, doista i dogoditi, saznat ćemo uskoro.

Linker
05. svibanj 2024 18:47