Regija

Ivan Erslan vraća se u kavez! Nastupit će na istoj priredbi kao i Stošić, ali protivnik mu neće biti Kleber Silva!

Zagreb, 280523.
Arena Zagreb.
Odrzava se MMA prvenstvo FNC 11: Fight for Legacy.
Na fotografiji: Ivan Erslan - Dirlei Broenstrup, Erslan pobjednik.

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Vraća se borbama nakon pobjede na FNC-u 11 u Areni Zagreb

Prije tri tjedna pisali smo o tome da se najbolji hrvatski poluteškaš, Ivan Erslan, vraća u kavez na KSW-u 87, a danas je to i službeno potvrđeno! Borit će se prvi put nakon svibnja, a protivnik će mu biti poljski borac i debitant u KSW-u, 36-godišnji Rafal Haratyk (16-5-2).

Podsjetimo, Erslan (13-2, 1 NC) posljednji je put nastupio na FNC 11 priredbi u zagrebačkoj Areni gdje je u prvoj rundi nastradao brazilski borac Dirlei Broenstrup, a pobjeda je došla tehničkim nokautom. Zadnji se put u poljskoj promociji borio prošle godine kada je u meču za pojas poluteške kategorije izgubio od sadašnjeg prvaka Ibragima Chuzhigaeva te će se pokušati vratiti u kuloare za pojas.

S druge strane okruglog kaveza, stajat će već spomenuti debitant Haratyk. Posljednju je borbu odradio ovog siječnja u Ares organizaciji kada je izgubio od Abdoula Abdouraguimova polugom na koljeno u petoj rundi. Svoju je karijeru većinom gradio kroz ACA i Babilon organizacije, a od njegovih 16 pobjeda četiri su nokautom, pet prisiljavanjem na predaju, dok je sedam puta slavio odlukom sudaca. Ovo će mu biti debi u najjačoj poljskoj MMA promociji, a za vjerovati je da će pobjednik ove borbe napasti pojas kojeg drži već spomenuti Chuzhigaev.

Ranije se spominjalo da bi Erslanov protivnik trebao biti Brazilac Kleber Silva koji ga je prozvao nakon nedavne pobjede, ali očito se ne može spremiti za ovaj meč pa je tu došao Poljak. Koji god razlog da bio, želimo da ishod bude isti, a to je Erslanova pobjeda i potencijalni novi napad na pojas.

Ivane, sretno!

Linker
28. travanj 2024 05:13