Regija

Bruno Knježević u subotu odlazi po petu pro pobjedu: ‘Ciljevi su visoki, uhvatio sam posljednji vlak‘

Bruno Knježević

 Ronald Goršić/CROPIX
28-godišnji Požežanin dobio je mjesto u glavnoj subotnje boksačke poslastice

Sedam mečeva naći će se na subotnjoj boksačkoj priredbi, MTK Fight Nightu 2, koja će se održati u boksačkoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Šest je pod organizacijom MTK Zagreb tima, dok je mjesto na programa našao i sve bolji te eksponiraniji hrvatski boksač, Arijan Gorički.

No, ovim putem predstavit ćemo boksača koji će predvoditi program MTK tima, Brunu Knježevića. Riječ je o 28-godišnjem boksaču koji je do sada odradio četiri profesionalna meča te u svima ostvario pobjedu. Pred lov na petu dozvolili smo mu da nam se sam predstavi.

"Dolazim iz Požege, a prve sam boksačke korake naučio u BK Graciano kod trenera Željka Krpana. Boksom se bavim od svoje 11. godine, imam stotinjak amaterskih mečeva, a bio sam sudionik Europskog i Svjetskog prvenstva te sam jedan period u životu radio kao trener/boksač", ispričao nam je Bruno, koji je kao trener posljednje radio u BK Gladijator.

U trenucima kad je amatersku karijeru već imao iza sebe, pojavila se ideja i prilika za profesionalni meč. I tako je zapravo sve krenulo, meč po meč.

"Dugo sam priželjkivao oprobati se u profesionalnom boksu, ali nažalost nikad nisam imao mogućnosti niti osobe s kojom bih krenuo u to, sve dok preko zajedničkog prijatelja nisam došao do menadžera Petra Colnara. Ali, sam sebi sam uvijek govorio kako ću ispuniti taj dječački san i odboksati barem jedan profesionalni meč. I evo, sad smo tu gdje jesmo", kratak je opis onoga što je Bruno u profesionalnim vodama prošao do danas, da bi onda dodao:

"Prezadovoljan sam dosadašnjim mečevima i samim razvitkom karijere, što ponajviše mogu zahvaliti klubu MTK Zagreb i menadžerima koji su mi u doba pandemija ipak uspjeli omogućiti evo već petu borbu u malo više od godinu dana. Ciljevi su visoki, idemo korak po korak bez preskakanja stepenica, ali mislim da sam uhvatio, kako bi se reklo, posljednji vlak."

On je jedan od onih iza kojeg je MTK Global stao i pružio mu podršku. Riječ je o jednoj od najvećih svjetskih menadžerskih agencija. Njihova zagrebačka podružnica tek je u povojima, no napreduje se dan za danom i tako se stvara jedna jako dobra platforma za boksače koji svoj put vide u profesionalcima.

"MTK Global je velika menadžerska kuća s preko 300 profesionalnih boksača, kao što su Tyson Fury, Josh Taylor, Billy Joe Saunders i da ne nabrajam dalje. Mi kao članovi MTK imamo mogućnost u bilo kojem trenutku otići u bilo koju od njihovih podružnica te odraditi pripremne kampove ili sparinge. Isto su nam tako na raspolaganju svi treneri pod okriljem MTK. Uvijek imamo otvorena vrata za sudjelovanje na bilo kojoj njihovoj priredbi diljem svijeta. Nadam se da će mi to biti idući meč ili onaj iza njega. S obzirom na pandemiju nismo niti u mogućnosti iskoristiti sve benefite koje nam oni pružaju", opisao je kako izgleda suradnja koju su postigli.

Sad će biti najvažnije upisati pobjedu u subotu. Protivnik Bruni bit će Michael Obin iz Švedske. Borac čiji omjer 5-12 nije zavidan, no radi se o vrlo čvrstom boksaču koji je zapravo na BoxRec ljestvici plasiran puno bolje od Brune. Naime, Obin je 285. od ukupno 1243 registrirana boksača super srednje kategorije, dok se Knježević nalazi na 718. mjestu. Tako nema sumnje kako će mu ovaj meč, neovisno o omjeru koji stoji iza protivnika, biti velika prilika za skočiti nekoliko stotina pozicija prema naprijed.

Linker
24. travanj 2024 09:37