K1 i Boks

Joseph Parker: ‘Ako ne mogu pobijediti Chisoru, trebao bih razmisliti o tome što želim raditi‘

Joseph Parker

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
Ovog vikenda u Manchesteru održat će se vrlo bitan teškaški revanš

Iako je odnio pobjedu iz svog prvog meča protiv Dereka Chisore, koji se održao 1. svibnja ove godine, Joseph Parker nije mogao biti zadovoljan. Već u prvoj rundi završio je na podu i zapravo se cijeli meč svodio na ispravljanje dojma tog početka. Na kraju je u tome uspio te je pobjedu odnio podijeljenom odlukom.

Sedam i pol mjeseci kasnije, njih dvojica ponovno će u ring na istom mjestu gdje i prvi put. I to u meču vrlo bitnom za 29-godišnjeg Parkera, bivšeg WBO svjetskog prvaka. On jednostavno mora odraditi posao puno bolje nego u prvom meču. Zbog toga je revanš i prihvatio.

"Ovog puta želim ga uvjerljivo pobijediti. Ako ne mogu savladati Dereka, on bih trebao pogledati se u ogledalo i razmisliti o tome što želim raditi i kamo dalje krenuti nakon ovog", rekao je Parker za BBC sport, dodavši: "Imam još puno toga za dati ovom sportu. Kad dođe vrijeme znat ću stati, no trenutno mogu još puno toga ponuditi."

U prošlosti je Chisora bio poznat po showu već prije mečeva, no s Parkerom toga nema. Novozelanđanin je inače vrlo kulturan i pristojan boksač, no mnogi su očekivali da će upravo zbog toga prgavi Englez pokušati malo podići tenzije. To se nije dogodilo prije prvog meča, a niti sada.

"Ja sam dobar sa svima, no kao da sam nekad pred borbu bio i suviše fin. Radio sam na tome sa svojim timom i spreman sam. Chisora ima reputaciju kao netko tko zna stvoriti tenzije, no prema meni je konstantno jako fin. Pokazao je puno pažnje mojoj obitelji i meni nakon prvog meča pa sad ne znam pokušava li zapravo mene dovesti u zamku i napraviti to da ja budem previše drag", glasno je razmišljanje Parkera.

Dok je sam za sebe izjavio kako bi u slučaju poraza morao razmisliti što sa svojom karijerom, britanski mediji vjeruju da bi se Chisora, ako on ne dođe do pobjede, mogao odlučiti na boksačku mirovinu. Parker o tome ne razmišlja, no komentar je ipak dao.

"Prema Chisori i onome što je napravio u boksu imam samo respekt. Pogledajte protiv koga se sve borio i njegov karakter, on je prava zvijezda. Ljudi ga vole gledati jer uvijek donosi rat. Ako se umirovi, želim mu sve najbolje", potvrdio je.

Iza Chisore je dugo povijest pravih ratova u ringu. Iako moramo biti realni i reći da je gotovo svaki veći meč izgubio, nitko protiv njega nije iz ringa izašao bez da se osjećao kao da je odradio jedan izuzetno težak posao. A to je svakako za svaku pohvalu i zbog toga je vjerojatno i zadržao zvjezdani status kroz sve ovo vrijeme.

Linker
22. travanj 2024 18:12