Regija

Cihad Akipa javio se nakon poraza od Truščeka: ‘Zadržite komentare mržnje za sebe, ne usudite se sekundu provesti u kavezu‘

Cihad Akipa

 Instagram (oktagon Mma)
Njemački borac doživio je ‘‘hladan tuš‘‘ proteklog vikenda u Oberhausenu

Puno pažnje privukli su Ivica Trušček i Cihad Akipa proteklog vikenda na Oktagon 53 eventu. Hrvatski veteran pristao je uskočiti na ‘‘short notice‘‘ i ušao je u kavez sa 14 godina mlađim Akipom od kojeg se očekuju velike stvari u budućnosti.

Akipa je bivši Gloryjev kickboksač, a uoči meča s Ivicom imao je šest pobjeda i samo jedan poraz u MMA borbama. S razlogom je Akipa bio favorit uoči borbe, a vrlo samouvjereno djelovao je i na sučeljavanjima.

Meč je privukao dodatnu pažnju upravo zbog tučnjave na jednom od sučeljavanja. Akipa je došao na ‘‘face off‘‘ spreman potući se, Trušček mu je govorio da pričekaju još jedan dan, ali ubrzo je zaiskrilo i nekoliko osoba moralo je razdvajati borce. Uspio je Akipa baciti i nekoliko udaraca lijevom rukom, ali srećom, nije uspijevao čisto pogoditi i nije kompromitirao održavanje borbe.

Unutar kaveza Trušček je podsjetio na svoje najbolje dane i odradio je fantastičan meč protiv favoriziranog protivnika. Spoznao je Akipa kakvo iskustvo nosi Trušček kojemu je to bio 82. profesionalni nastup. ‘‘Terror‘‘ je taktički i tehnički pružio izvedbu na visokoj razini, dominirao je u parteru, a protivnika je završio svojom specijalkom - ‘‘giljotinom‘‘.

Bila je to jako slatka pobjeda za hrvatskog borca, upravo zbog svih tenzija koje su nastale među njima uoči meča. Cihad Akipa bio je na udaru Truščekovih navijača, posebno onih koji predstavljaju takozvane ‘‘Reptile‘‘. Radi se o ljubiteljima Podcast Inkubatora koji nerijetko iskazuju podršku našim borcima tako što protivnike ‘‘teroriziraju‘‘ komentarima na društvenim mrežama. Akipa se uoči, ali i nakon meča nosio s povećanim brojem komentara na svojim korisničkim računima, a sudeći po tekstu koji je objavio dan nakon poraza, Akipi smetaju svi ti komentari.

‘‘Božji planovi veći su od naših - Hvala Bogu na svemu.‘‘, započeo je Akipa, a potom se osvrnuo na komentare.

‘‘Vaše komentare mržnje možete zadržati za sebe, jer nitko od vas ne bi se usudio provesti niti jednu sekundu u kavezu.‘‘, dodao je.

Na kraju svog obraćanja, Akipa je zahvalio svom timu, prijateljima i sponzorima, a zatim je obećao kako će raditi još više te će se vratiti jači.

U svakom slučaju, poprilično loš vikend za Cihada Akipu. Vjerovao je kako će bez većih problema u svoj rezime dodati pobjedu nad legendom, ali to mu nije pošlo za rukom. ‘‘Hladan tuš‘‘ dočekao je Cihada Akipu, ali najbolje godine tek slijede za 27-godišnjeg Akipu.

Linker
28. travanj 2024 14:42