Regija

Dajte mu tog Rica Verhoevena! Antonio Plazibat doslovno je prošao kroz Raula Catinasa!

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Fantastični hrvatski kickboksač došao je do četvrte uzastopne pobjede nokautom

Jako nezgodan meč čekao je našeg Antonija Plazibata na večerašnjem Glory 82 eventu u njemačkom Bonnu. Antonio je prvi put u karijeri nastupao u glavnoj borbi večeri na Gloryjevom eventu, a ponajbolja svjetska kickboksačka organizacija uparila ga je s iskusnim Raulom Catinasom (41-8-0).

Plazibat kao prvorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije imao je puno toga za izgubiti, dok je desetorangirani Catinas mogao krenuti na sve ili ništa od samog početka, bez prevelikog pritiska. Srećom, naš Antonio Plazibat nije podlegao pritisku i porazio je Rumunja nokautom već u prvoj rundi, baš kao što je i najavio u gotovo svim najavama ovog meča.

Nekoliko lijepih ‘‘low kickova‘‘ i ‘‘front kick‘‘ plasirao je Plazibat početkom runde. Hrvatski teškaš držao je ruke visoko, a udarci Catinasa odsjedali su uglavnom na bloku Plazibata. Zatim je uslijedila sekvenca Antonija Plazibata koji je nekoliko puta sjajno ispogađao Catinasa boksačkim kombinacijama. Catinas je sredinom runde bio u veliki problemima. Plazibat ga je načeo desnicom i odmah je ‘‘namirisao krv‘‘. Catinas se panično branio, Plazibat nije prestajao s pritiskom i ubrzo je brutalno nokautirao rumunjskog teškaša. Posljednji udarac zadao mu je desnim krošeom i Catinas je ostao bez svijesti.

Sjajan nastup našeg teškaša i pobjeda daleko lakša od očekivane. S razlogom je Plazibat prvorangirani izazivač teške kategorije.

‘‘Imam samo jedno pitanje: Rico Verhoeven, gdje si?‘‘, izderao se Plazibat u mikrofon neposredno nakon velike pobjede.

Plazibatu je ovo četvrta pobjeda zaredom i osma u posljednjih devet nastupa. Najbolji hrvatski kickboksač dulje od godinu dana drži prvo mjesto u poretku izazivača Gloryjeve teške kategorije i krajnje je vrijeme da mu Glory omogući napad na titulu koju drži Rico Verhoeven.

Što se Raula Catinasa tiče, njemu je ovo drugi uzastopni poraz pod okriljem Gloryja. Nordine Mahieddine porazio ga je u devetom mjesecu prošle godine, a Catinasu je to ujedno bio i debi u Gloryju. Sada je izgubio i od Plazibata te se čini kako 34-godišnji Rumunj ipak nema kvalitetu za parirati najboljim Gloryjevim teškašima.

Plazibat je inače i drugi borac koji je uspio završiti Catinasa. Ben Edwards 2012. godine porazio ga je tehničkim nokautom, a Plazibat mu se pridružio. Impresivno je to postignuće kad se uzme u obzir da je Catinasu ovo 49. profesionalni meč, a ring je dijelio s borcima poput Stefana Leke, Mighty Moa, Paula Slowinskog, Zabita Samedova, Dževada Poturka itd. Plazibat je ovom pobjedom popravio svoj omjer protiv rumunjskih boraca na 4-0, a Catinasov omjer s Hrvatima je sada na 1-2. Igor Jurković i Antonio Plazibat su ga porazili, a Catinas je 2012. godine pobijedio Domagoja Ostojića.

Event u Bonnu nije ponudio naročito zvučna imena na ‘‘fight cardu‘‘, ali gledali smo zanimljive mečeve. Vrijedi svakako izdvojiti Endyja Semeleera koji je jednoglasnom odlukom sudaca u jako zanimljivom meču porazio Alima Nabiyeva. Tom pobjedom postao je novim prvakom Gloryjeve velter kategorije.

Kompletne rezultate cjelokupne priredbe možete pročitati pri dnu teksta.

Glory 82 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Antonio Plazibat def. Raul Catinas via KO - R1, 1:40

Endy Semeleer def. Alim Nabiyev via jednoglasnom odlukom sudaca - meč za titulu prvaka u velter kategoriji

Joilton Lutterbach def. Mark Trijsburg via KO - R2, 0:38

Cihad Akipa def. Itay Gershon via podijeljenom sudačkom odlukom

Jahfarr Wilnis def. Michal Blawdziewicz via jednoglasnom sudačkom odlukom

Serkan Ozcaglayan def. Juri de Sousa via TKO (četvrti nokdaun u meču) - R3, 2:19

Preliminarni dio priredbe:

Denis Wosik def. Mohamed El Mesbahi via jednoglasnom odlukom sudaca

Ahmad Chikh Mousa def. Mohamed el Hammouti via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
23. travanj 2024 08:21