K1 i Boks

Joe Joyce izrazio želju za borbom protiv Ngannoua: ‘On je čudo prirode, bježao sam na sparingu‘

Ngannou i Joyce

 Talksport
Joyce je angažirao Ngannoua 2020. godine prije borbe s Duboisom

Dva mjeseca su prošla otkako je Joe Joyce pobijedio Josepha Parkera u borbi za privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji, a nokautirao ga je u jedanaestoj rundi. Ovaj neporaženi teškaš u svojih 15 profesionalnih mečeva njih 14 je završio nokautima, a jučer je iznio i jedan zanimljiv prijedlog.

Joyce je posljednji puta nastupao upravo prije dva mjeseca kada je pobijedio Parkera, a 2020. godine se borio protiv odličnog Daniela Duboisa. Između toga je imao još dvije pobjede, a sada je zainteresiran za meč protiv Francisa Ngannoua.

Inače, Joyce i Ngannou su već zajedno trenirali, a Joyce je 2020. prije meča protiv Duboisa došao u UFC-ov Apex centar gdje je sparirao s prvakom teške kategorije, tako da je rekao da zna što od njega može očekivati.

‘‘Sparirao sam s Ngannouom prije borbe s Duboisom, on je velik i snažan. Bilo je dobor iskustvo sparirati s njim, on je čudo prirode. Ima fenomenalnu snagu. Većinu vremena sam pokušavao izbjeći te udarce da mi ne skine glavu‘‘, rekao je Joyce za ‘‘Give Me Sport‘‘.

‘‘Htio bih se boriti protiv njega ali držimo se za sad boksa. MMA je previše, čovječe. Svaka čast tim tipovima jer moraju puno trenirati da budu dobri u udarcima rukama i nogama, grapplingu i hrvanju‘‘, zaključio je Joyce.

Francis Ngannou je već puno puta govorio kako želi napustiti UFC i okrenuti se boksu, a dogovarao se i sa Tysonom Furyjem. Trenutno je prvak u teškoj kategoriji u UFC-u i s time ga veže ugovor, a što će biti dalje će pokazati vrijeme.

Linker
26. travanj 2024 19:10