UFC

(VIDEO) Bivša FFC-ova zvijezda ugasila protivnika jednim od najbolnijih udaraca borilačkog sporta

Villanueva vs. Prachnio
 Screenshot
UFC je napravio dobar potez kad Marcinu Prachnio nakon niza od tri poraza nije uručio otkaz

Nakon nekoliko impresivnih nastupa u Final Fight Championshipu, a onda još impresivnijih u ONE Championshipu, gdje je upisao četiri pobjede u jednako toliko nastupa, Marcin Prachnio postao je početkom 2018. godine član UFC-a. Puno se od ovog nokautera očekivalo, no u prve tri borbe je poražen. Svaki put nokautom i očekivalo se da je njegova UFC avantura gotova.

Ipak, 2021. godina donijela je novu šansu, pomalo neočekivanu, a Prachnio ju je u siječnju iskoristio za pobjedu sudačkom odlukom protiv Khalila Rountreeja, nakon čega je potvrdio svoju poziciju u promociji, barem za još jednu borbu. Nju je odradio danas, na UFC Fight Nightu 190, a nakon nje možemo pretpostaviti da će se ovaj 32-godišnji Poljak još neko vrijeme boriti u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

On je večeras ostvario svoju drugu UFC pobjedu i to prvu prekidom. Protiv sebe je imao Ikea Villanuevu, borca koji voli otvoreni okršaj i to je pokazao u prvoj rundi, kad je Poljaka bacio u velike probleme. Činilo se da bi ovo mogla biti posljednja Marcinova borba u UFC-u, no do kraja prve runde je izdržao, čak je i nekoliko puta prije kraja dobro kontrirao.

A onda je borbu završio u samom otvaranju druge runde. Svoju fantastičnu karate tehniku prezentirao je udarcem nogom u Villanuevinu jetru, nakon kojeg se ovaj doslovno ugasio, barem po pitanju sudjelovanja u ovoj borbi. Jedan od najbolnijih udaraca borilačkog sporta ne viđamo toliko često u UFC-u, no sad smo ga dočekali. Prachnio je njime ostvario izuzetno veliku pobjedu.

Udarac kojim je Prachnio u trenutku ugasio Villanuevu pogledajte OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 02:12