Regija

Đani Barbir nakon pobjede: ‘Moja daleko najlošija izvedba, ali vratit ću se bolji!‘

Đani Barbir

 Tomislav Kristo/CROPIX
FNC-ov prvak srednje kategorije nije zadovoljan svojim nastupom na eventu u Areni

Đani Barbir bio je jedan od najvećih favorita na programu FNC 11 eventa, a očekivalo se da će jedan od najtalentiranijih hrvatskih boraca lakoćom poraziti Poljaka Arkadiusza Maziakowskog.

Puno puta smo ipak slušali priču o tome kako se poljski borci uvijek dolaze potući i nikad nisu lak zalogaj. Ispostavilo se da je takav i Arkadiusz Maziakowski, borac koji je na FNC 11 event došao sa ‘‘scoreom‘‘ šest pobjeda i tri poraza.

U par navrata se činilo da bi taj borac mogao otići kući s FNc-ovim pojasom srednje kategorije, ali Barbir je uspio odoliti napadima čvrstog Maziakowskog i na koncu je došao do pobjede tehničkim nokautom.

Maziakowski je sredinom druge runde došao do ‘‘full mounta‘‘ i činilo se da je Barbir ispraznio svoje kondicijske zalihe. Nije izgledalo dobro za našeg borca, ali Đani je u tim trenucima pokazao ‘‘ratnički duh‘‘ i uspio je okrenuti Poljaka te zauzeti gornju poziciju u parteru. Maziakowski se nakon toga vjerojatno i mentalno slomio, a Barbir je izvukao energiju za novi napad i s nekoliko dobrih udaraca iz gornje pozicije prisilio je suca na prekid.

Šesta je to pobjeda za 26-godišnjeg Đanija u njegovom šestom profesionalnom nastupu. Prvih pet upisao je dominantnim izvedbama, ali sinoć se dobrano namučio i nije bio sretan svojom izvedbom. Nezadovoljstvo je podijelio i u kraćem osvrtu za Fight Site.

‘‘Osjećam se nezadovoljno. Ne znam jesam li išta pokazao od onog što na čemu sam radio (proteklih mjeseci). Moja daleko najlošija izvedba, ali što je, tu je. Ovo će biti jedna velika škola. Bolje je učiti iz pobjede, nego iz poraza, a vratit ću se puno bolji, to je sigurno.‘‘, rekao nam je Barbir nakon teško izborene pobjede.

Istina da smo očekivali puno dominantniju izvedbu od Barbira, ali talentirani hrvatski borac vjerojatno je trebao ovakav meč. Osjetio je Barbir takozvane ‘‘duboke vode‘‘ s kojima se dosada nije susretao, a kroz ovaj meč shvatio je i da ga čeka još puno rada i napretka prije odlaska u najveće svjetske MMA organizacije.

‘‘Planirao sam se odmoriti tjedan dana, ali već sutra ću biti u dvorani.‘‘, rekao je Barbir u razgovoru s Markom Petrakom neposredno nakon borbe.

Sjajan je to pokazatelj da je i sam Đani svjestan da mu predstoji još puno posla, ali ne sumnjamo da će s takvim radnim navikama daleko dogurati.

Linker
24. travanj 2024 02:06