Regija

Najbolji MMA trener u regiji? Nemanja Milošević istaknuo zanimljiv statistički podatak nakon pobjede Barbira

S lijeva na desno: Nemanja Milošević, Erik Pijetraj, Đani Barbir, Dominik Etlinger i Patrik Čelić

 Instagram (nemanja Milošević)
Glavni trener dvorane Car Dušan Silni bilježi sjajne rezultate sa svojim borcima pod okriljem FNC-a

Najteži meč u dosadašnjoj karijeri sinoć je odradio Đani Barbir (6-0). Perspektivni hrvatski borac srednje kategorije branio je titulu prvaka u FNC-ovoj srednjoj kategoriji, a tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je tvrdog Poljaka Arkadiusza Maziakowskog (6-4-0).

Barbir je uoči eventa bio ogroman favorit i očekivala se rutinska pobjeda nad Maziakowskim. Ispostavilo se da je Poljak ipak jako čvrst i opasan borac, a Barbir se višestruko puta našao u teškim situacijama. Posebno opasne trenutke proživljavao je sredinom druge runde.

Maziakowski je uspio doći do ‘‘full mounta‘‘, jedne od najdominantnijih pozicija u parteru. Barbir je djelovao iscrpljeno, a puno je vremena preostalo do kraja runde. Tu je Barbir zapravo morao pokazati koliko je mentalno jak i je li kalibar za ići ka većim rezultatima. Pokazalo se da jest, jer Barbir je uspio okrenuti Maziakowskog i došao je do gornje pozicije u parteru.

To je ujedno bio i početak kraja za Poljaka, jer Barbir je uspostavio dobru kontrolu i udarcima iz gornje pozicije završio je Maziakowskog. Jako teško izborena pobjeda, posebno zbog činjenice da su svi uključujući Barbira očekivali uvjerljivu pobjedu u prvoj rundi.

Đaniju je ovakav meč vjerojatno trebao u ovoj fazi karijere i stekao je veliko iskustvo prolazeći kroz ovako težak meč. Pokazao je Đani i neke segmente svoje igre koje dosad nismo imali prilike vidjeti. Kao što smo već spomenuli, mentalno nije pao, izvukao se iz teških situacija, a pokazao je i određeni tehnički napredak u nekim segmentima. Nije jednostavno izvući se iz donje pozicije u ‘‘full mountu‘‘, a posebno u trenucima dok su prisutni umor i iscrpljenost zbog primljenih udaraca. Đani je pokazao da posjeduje vještine za izaći iz takvih pozicija, a dobrim dijelom zasluge pripadaju i srpskom treneru Nemanji Miloševiću.

Barbir je proteklih nekoliko mjeseci nerijetko posjećivao dvoranu Car Dušan Silni i podizao je razinu svojih vještina pod paskom Nemanje Miloševića. Borci Nemanje Miloševića poznati su po jako dobrim ‘‘grappling‘‘ vještinama, a može se reći da Barbir nije iznevjerio trenera s kojim je radio proteklih mjeseci. Milošević je putem Instagrama istaknuo kako mu je ‘‘neizmjerno drago‘‘ jer je Barbir uspio doći do pobjede upravo u parteru.

‘‘Pobjeda u 2. rundi. Kao što znate, nova pojačanja u našem borilačkom kolektivu su Denis (Kovačević), Patrik (Čelić) i Đani Barbir. Na današnji dan prije sedam godina, imao sam priliku gledati ga (Barbira) uživo kako radi svoj profesionalni debi, a poslije toliko vremena on je završio baš kod mene u sali (dvorani). Neizmjerno mi je drago što je borba okončana baš u parteru, a pogotovo što je prije završetka meča uspio da izađe iz dva pokušaja završnice i da pobjegne iz ‘mounta‘. Čestitke i Denisu (Kovačeviću) na jučerašnjim pobjedama i osvajanju MMA Prvenstva Hrvatske. Mala statistika, od osnivanja FNC-a kao trener sam nastupa (čitaj: spremao natjecatelje) 13 puta. Trijumfirali smo 12 puta (9 prekida). Još jednom hvala svima koji mi dajete priliku da vas treniram.‘‘, poručio je Milošević.

Jako je zanimljiva i ta statistika na koju Milošević obraća pažnju. Njegovi borci uistinu postižu sjajne rezultate pod okriljem FNC-a. Nikola Joksović po mnogima je najbolji FNC-ov velteraš i jedan od glavnih pretendenata na pojas u velteru.

Ognjen Babić osvajač je treće sezone FNC Armagedona, a turnir je osvojio u velter kategoriji. Osim Babića i Joksovića, pod okriljem FNC-a gledali smo i sjajne nastupe Miloša Janičića i Nenada Avramovića, a jako dobar nastup pružio je i jedini Nemanjin borac koji je izgubio na FNC-u.

Radi se o mladom Stefanu Veselinoviću koji je sredinom prošle godine poražen od strane Leandra Gomesa. Veselinović i Gomes tada su ponudili odličan meč, a Portugalac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nemanja Milošević u posljednje vrijeme iskače kao ponajbolji regionalni MMA trener i očito je da sve više boraca odlazi u njegovu dvoranu. Nadamo se da će Milošević i ostatak dvorane Car Dušan Silni nastaviti s kvalitetnim radom i zapaženim rezultatima.

Linker
13. travanj 2024 12:49