Regija

‘Joker‘ Ilić opleo po Erslanu i Đaniju Barbiru: ‘Dajte mi Erslana u Beogradu da testiramo tu bradu!‘

Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić (lijevo), Ivan Erslan (gore desno) i Đani Barbir (dolje desno)

 Instagram (aleksandar Ilić) | Tomislav Kristo/Cropix
Jedan od poznatijih srpskih MMA boraca jutros je dao svoj podulji osvrt na sinoćnja zbivanja

Rivalstvo između srpskog Fight Companyja i zagrebačkog ATT-ja ponovno se aktiviralo nakon sinoćnjeg FNC 11 eventa, iako na tom eventu nismo gledali međusobne obračune boraca iz tog tima. Još sinoć smo vam pisali o reakciji Vase Bakočevića na novi poraz Filipa Pejića, a ‘‘Psihopata‘‘ je ‘‘Nitra‘‘ počastio s nekoliko Instagram ‘‘storyja‘‘ preko kojih se naslađivao porazu hrvatskog borca.

Nedugo poslije dočekali smo i reakciju Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića. Jedan od popularnijih srpskih boraca jutros je putem Instagrama dao nešto dulje priopćenje, a kroz svoj tekst isprozivao je nekoliko boraca koji su sinoć nastupili na eventu.

‘‘Dobro jutro! Nešto ne vidim ove komentare ‘Đani ubojica‘. Da vam se nisu promijenili tamponi i ulošci?‘‘, započeo je Ilić svoju poruku, a Đani Barbir prvi se našao na njegovoj tapeti.

Tenzije između Barbira i ‘‘Jokera‘‘ vuku se još od četvrtog mjeseca 2021. godine. Ilić je tada ostao bez protivnika na KSW 60 eventu i tražila se ekspresna zamjena. Barbir je prvotno dobio informaciju da će on biti zamjenski protivnik, a to saznanje izazvalo je veliku sreću kod talentiranog hrvatskog borca. Brzo je Ilić opovrgnuo te navode i na kraju se borio protiv Adriana Dudeka. Uslijedile su serije međusobnih prozivki na relaciji Barbir - Ilić, a taj animozitet još uvijek je postojan. Barbira čak ne možemo više svrstavati u rivalstvo ATT-ja i Fight Companyja, jer Barbir sada predstavljački Hrvački klub Lokomotivu, ali ‘‘Joker‘‘ ga nije štedio u svom priopćenju.

Nakon Barbirove teško izborene pobjede protiv Arkadiusza Maziakowskog na sinoćnjem FNC 11 eventu, ‘‘Joker‘‘ Ilić samo je još uvjereniji da Barbir ne zaslužuje dijeliti kavez s njim.

‘‘Pijani Poljak napravio ti je problem i to kakav Poljak. ‘Django‘, imaš ti još puno sviranja. Nisi zanimljiv i sa mnom bi trajao toliko da budeš na uvodnoj špici za najavu sljedećeg FNC eventa.‘‘, u nastavku je poručio ‘‘Joker‘‘.

Na meti Ilićevih kritika našao se i Ivan Erslan. Borac iz zagrebačkog ATT-ja u posljednje vrijeme je prozivao Ilića nazivajući ga ‘‘starletom‘‘ i tražio je da se obračunaju unutar kaveza. Ilić je smatrao da mu taj meč ne donosi puno i ne vidi smisao u međusobnom obračunu. Pomno je ipak Ilić popratio Erslanov sinoćnji nastup.

Ponajbolji hrvatski MMA borac predvodio je sinoćnju priredbu FNC 11, a tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Dirleija Broenstrupa. Erslan je lakoćom prošao kroz 41-godišnjeg Brazilca koji je uskočio na ‘‘short notice‘‘, a Ilić je poručio.

‘‘Erslane, čestitam na lakoj pobjedi. Očekivano, pošto je ovaj event napravljen zbog tebe. Hajde, pošto je sad prošao event i priča se priča da sam se slučajno pronašao na ove peckalice ‘starleta‘, a svi znaju na koga se to odnosilo (na Vasu i mene), dajte Erslana na 88 kg da testiramo tu bradu ponovo. Pošto gospodin kaže da je imao plan za Mameda (Khalidova) na 84 kg, možemo se boriti i na 84 kg. Kad sam rekao ‘Što ja imam od njega‘, i dalje stojim iza tih riječi. Što će meni taj meč donijeti?‘‘, započeo je Ilić osvrt na Erslana i njegovu pobjedu, a potom je nastavio.

‘Ogroman skok na Fight Matrixu? Nenormalnu popularnost? Zna se tko bi ovdje prodao meč i tko bi donio cijeli paket. Zato se to mora dobro i platiti. Jedino što bi vi dobili kao publika, jest to da se ovaj poraz neće obrisati kao onaj (Erslanov) na FFC-u kad je bio teško nokautiran, pa mu je poništen meč zbog doping kontrole. Mislim da je taj gospodin (Branko Busick) jedini testirani borac u povijesti FFC-a, samo da bi se Erslanu obrisao poraz. Vrijeme je da se odriješi kesa i imate ‘main event‘ za FNC Beograd. P.S. (Filipe) Pejiću, dobro jutro ponovo, ako nisi pročitao prvu rečenicu!‘‘, zaključio je ‘‘Joker‘‘ svoje obraćanje u kojem je na kraju ‘‘pecnuo‘‘ i Filipa Pejića.

image

Instagram ‘‘story‘‘ Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića

Instagram (ilkemma)

Kad je u pitanju taj poništeni meč Ivana Erslana, Ilić aludira na slučaj iz 2018. godine. Erslan je tada otputovao u Las Vegas na FFC 32 event i borio se protiv Branka Busicka (2-1-0 uoči meča). Erslan je iza sebe imao šest pobjeda (6-0) u tom trenutku i bio je na glasu kao ponajveći hrvatski MMA potencijal. Branko Busick iznenađujuće je nokautirao Erslana u drugoj rundi, ali naknadno je bio pozitivan na jednom dopinškom testiranju i pobjeda mu je poništena. ‘‘Joker‘‘ očito smatra da se radilo o potezu kojim su čelnici te organizacije dali sve od sebe da očuvaju Erslanovu neporaženost.

No, sjajna je stvar što se ‘‘Joker‘‘ ipak želi obračunati s Ivanom Erslanom i FNC u slučaju dolaska u Beograd ima sjajan ‘‘main event‘‘ na stolu. Da, ‘‘Joker‘‘ će tražiti dobar honorar, ali Dražen Forgač u više je navrata isticao da mu mogu ponuditi isti novac kao neke druge organizacije u kojima Ilić nastupa i ne sumnjamo da će FNC-ovi čelnici dati sve od sebe da upare ‘‘Jokera‘‘ i Ivana Erslana.

Linker
01. travanj 2024 23:21