Regija

Đani Barbir odgovarao na pitanja fanova i sarkastično se osvrnuo na ‘Jokera‘: ‘Najveći borac na Balkanu‘

Đani Barbir

 Instagram (Đani Barbir)
Jedan od najtalentiranijih hrvatskih boraca odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja

Mladi hrvatski MMA borac srednje kategorije, Đani Barbir (4-0-0) oduševio je tijekom 2020. godine svojim nastupima na FNC Armagedonu. Dvama pobjedama u prvoj rundi, Barbir je izborio finale protiv Andija Vrtačića.

Nažalost, borac iz Pule otkazao je svoj nastup i Barbir je okrunjen kao osvajač srednje kategorije u prvoj sezoni Armagedona, bez da se morao boriti u finalu. Meč između njega i Vrtačića bio je jedan od najiščekivanijih kroz cijeli turnir i dugo smo čekali na ponovno ugovaranje te borbe.

Vrtačić i Barbir u kavez će konačno 3. rujna (deveti mjesec), na FNC 7 eventu koji će se održati u Puli. Pobjednik će postati prvakom FNC-ove srednje kategorije. Barbir je jučer na svom Instagram profilu odlučio odraditi Q&A sa svojim pratiteljima, a jedno od pitanja bilo je ‘‘Ima li ‘zle krvi‘ između tebe i Andija?‘‘

‘‘Ne bi trebalo biti, iako je dva puta otkazao meč, da bi me na kraju prozvao da ga izbjegavam. U kavezu ćemo to poravnati.‘‘, napisao je Barbir.

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Naravno da se uz Đanijevo ime uvijek veže i Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić. Radi se o svojevrsnom rivalstvu koje još nije materijalizirano kroz međusobni obračun, ali ne sumnjamo da u budućnosti hoće. Barbir i Ilić već neko vrijeme se prozivaju, a dok ‘‘Joker‘‘ tvrdi kako je Barbir daleko od borca koji zaslužuje meč protiv njega, Đani smatra da je već sada spreman pobijediti osjetno iskusnijeg protivnika. Ipak, Barbir smatra kako mu je Vrtačić (2-0-0) još teži protivnik od ‘‘Jokera‘‘ (13-4-0).

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Barbir je tijekom odgovaranja na pitanja pratitelja otkrio kako izvan kampa hoda s 98 kilograma (bori se u kategoriji do 84 kilograma). Dodao je kako je sanirao sve ozljede i silno je željan povratka borbama, a njegov san je UFC pojas. Na upit o nadolazećem meču između ‘‘Jokera‘‘ Ilića i Vemole, Barbir je odgovorio:

‘‘Ako borba ostane na nogama, Ilić. Ako odu na hrvanje i parter, Vemola. 65 posto Vemola, 35 posto Ilić.‘‘, a za kraj Q&A-ja, Barbir je odgovorio što misli o ‘‘Jokeru‘‘.

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

‘‘Najveći borac s ovih prostora pa i šire. Bukvalno.‘‘

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Naravno, radi se o sarkastičnom tonu mladog hrvatskog borca koji kao da ipak ne želi upadati u pretjerane prepirke s Ilićem. Sada mora biti fokusiran isključivo na Vrtačića, a doći će vrijeme i prilika za meč protiv Aleksandra Ilića, ako Barbir nastavi s nastupima kakve je dosad prikazivao.

Linker
19. travanj 2024 20:01