Regija

Vemola ugušio Ilića sredinom prve runde i uzeo Oktagonov pojas poluteške kategorije

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Sve je bilo gotovo već u prvoj rundi

U glavnoj borbi večeri na Oktagon 34 priredbi borili su se srpski borac Aleksandar ‘Joker‘ Ilić i Karlos Vemola. Borba je održana u poluteškoj kategoriji za upražnjeni pojas prvaka, a ovo je ujedno i bio ‘Jokerov‘ debi u ovoj kategoriji. Do sada se borio u srednjoj, a to je bio i slučaj s Vemolom.

Aleksandar Ilić je u meč ušao kao veliki autsajder, a koeficijent na njegovu pobjedu kretao se od 5.50 pa naviše, vjerojatno jer se dugo nije borio i plus je imao debi u novoj kategoriji. Prije ovog meča Ilić je slavio u tri od posljednjih pet borbi, a posljednji meč je odradio u KSW-u protiv Adriana Dudeka kojeg je pobijedio nokautom.

Karlos Vemola, češki borac inače nadimka Terminator, bio je prvak srednje kategorije, no napustio je i kategoriju i titulu kako bi prešao u polutešku i tamo pokušao osvojiti pojas. Neporažen u posljednjih pet mečeva, a posljednji put je izgubio krajem 2019. godine.

Iako je početak borbe nagovještavao kako će Ilić možda i uspjeti zadržati borbu u stojci gdje bi imao osjetnu prednost nad Vemolom, nakon kraće potjere po kavezu od strane Vemola, te nekoliko dobrih Ilićevih kontri, borba je ipak završila na tlu. Vemola ga je stisnuo uz kavez i ubrzo nakon toga atraktivno bacio na leđa. Zatim je uslijedio ‘ground and pound‘, te snažni udarci laktovima iz partera, a ubrzo nakon toga Vemola je uhvatio Ilića oko vrata, te slavio gušenjem nakon tri minute i 52 sekunde prve runde.

Jokeru je ovo bio debi za Oktagon organizaciju, te prva borba nakon 4. mjeseca 2021. godine i pobjede nokautom u prvoj rundi protiv Adriana Dudeka. Prije toga dva poraza u nizu upisao u KSW-u, a sinoć se borio u poluteškoj kategoriji za upražnjenu titulu Oktagona protiv Vemole, u čemu je nažalost ostao kratak.

Linker
21. travanj 2024 13:53