Regija

Đani Barbir prihvatio ponudu za nastup na Braveu u Srbiji: Navodno se čeka odgovor ‘Jokera‘ i ‘Kobe‘

Aleksandar Ilić i Đani Barbir

 Instagram (aleksandar Ilić; Đani Barbir)
Menadžerski tim talentiranog hrvatskog borca podijelio je ovu informaciju

Ponajveći hrvatski MMA talent, Đani Barbir (5-0-0), u aktivnoj je potrazi za sljedećim protivnikom. FNC-ov prvak srednje kategorije posljednji put je nastupio početkom devetog mjeseca na FNC-ovom eventu u Puli i sjajnim nastupom porazio je Andija Vrtačića u prvoj rundi.

Barbir je tom pobjedom i došao do titule u FNC-ovoj srednjoj kategoriji, a sada je željan dodatnog iskoraka kad su protivnici u pitanju. Đani bi se rado borio protiv još renomiranijih boraca, a sudeći po objavi njegovog menadžerskog tima, u igri su dva renomirana srpska borca.

‘‘Ponuda za borbu s naše strane prihvaćena.‘‘, objava je Golden Managementa, a radi se o menadžerskoj kući koja odnedavno zastupa Barbirove interese.

Na fotografiji koju su podijelili, otkrili su da se radi o ponudi Brave CF organizacije za nastup na Brave 69 eventu koji se 18. veljače (2. mjesec) održava u Srbiji.

‘‘Čekamo odgovor protivnika.‘‘, također je dio njihove objave, a priložene su fotografije Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića i Nemanje ‘‘Kobe‘‘ Nikolića.

image

Instagram story Golden Managementa

Instagram (golden Management)

Radi se o dvojici protivnika s kojima bi se Barbir vrlo rado obračunao, a sudeći prema objavi Golden Managementa, Brave je spreman organizirati meč Barbira s nekim od dvojice navedenih srpskih boraca.

Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić više je puta isticao da se Đani Barbir tek treba dokazati protiv većih imena, na gostujućem terenu, prije nego zasluži meč protiv njega. Nezainteresiran je ‘‘Joker‘‘ vjerojatno i zbog financijskih uvjeta koji su potencijalno bili u igri, ali Brave zasigurno može dati dobru ponudu.

Radi se o organizaciji sa sjedištem na Bliskom istoku (Bahrein), a već sedam godina vrlo uspješno posluju. Brzo ćemo saznati hoće li upravo Ilić biti sljedeći Barbirov protivnik, jer ‘‘Joker‘‘ je na svom Instagram profilu podijelio objavu u kojoj najavljuje svoj sljedeći nastup.

‘‘Uskoro ću vam dati mjesto, vrijeme i ime svog sljedećeg protivnika. Obećavam da je protivnik odličan, rangiran je na prvom mjestu u svojoj državi, dobro poznato je ime i nešto što me motivira za daljnji rad.‘‘, napisao je Ilić n svom Instagram profilu.

Male su ipak šanse da će to biti Đani Barbir. Za pretpostaviti je da će Ilićev sljedeći nastup biti pod okriljem Oktagona, a pogledom na Oktagonovu rang ljestvicu u srednjoj kategoriji, jedno ime ističe se kao vrlo izgledan kandidat prema ovome što je Ilić napisao.

Samuel Krištofič (16-4-0), najbolji je slovački borac srednje kategorije i drugorangirani borac u Oktagonovom poretku izazivača unutar srednje kategorije. Posljednji nastup odradio je u 10. mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom porazio je Zdeneka Polivku. Trenutno nema ugovoren sljedeći nastup, a možda je upravo ‘‘Pirat‘‘ sljedeći ‘‘Jokerov‘‘ protivnik. Treba naglasiti da postoji mogućnost da Krištofič bude dio Oktagonovog turnira u velter kategoriji, a u tom slučaju otpao bi kao potencijalni Ilićev protivnik.

Naravno, ovo je samo nagađanje koje treba uzeti s rezervom, jer nije poznato niti u kojoj će organizaciji Ilić nastupiti. Oktagon djeluje najizglednije, ali ‘‘Jokeru‘‘ se nudi više opcija otkako se prošle godine probio i na ruskom tržištu, nokautiravši Alexandera Shlemenka.

Što se Nemanje ‘‘Kobe‘‘ Nikolića tiče, on je puno izglednija opcija za sljedećeg Đanijevog protivnika. Neporaženi srpski borac (9-0-1) nastupio je u 12. mjesecu na eventu Srpske MMA lige i ‘‘giljotinom‘‘ u prvoj rundi porazio je Rolanda Ćambala. Nije ‘‘Koba‘‘ pružio svoje najbolje izdanje u tom meču, ali došao je do pobjede, ‘‘zagrijao se‘‘ i spreman je za veće izazove.

Sve u svemu, bit će zanimljivo popratiti s kime će biti uparena sva trojica gore navedenih boraca (Barbir, Ilić, Nikolić), a sve ćemo saznati vrlo brzo.

Linker
12. travanj 2024 04:19