Regija

Daniel Bažant povodom subotnjeg meča: ‘Pula je grad gladijatora i ne prašta pasivnost‘

Zelg Galešić i Daniel Bažant

 Screenshot (instagram, Zelg Galešić)
Progovorio o KSW-u, FNC-u, subotnjem meču i drugim temama

Pulski borac perolake kategorije Daniel Bažant u subotu će na FNC 7 priredbi po prvi puta pokušati obraniti FNC-ov pojas i to protiv bivšeg UFC borca Iuria Alcantare. O svojim pripremama, planovima za budućnost i ovom meču govorio je u razgovoru za Fight Site. Pročitajte:

Ovo je prvi put da se boriš pred domaćom publikom na tako velikom eventu. Stvara li ti to dodatan pritisak ili ti je samo još veća motivacija da obraniš pojas?

‘‘Da, borio sam se i prije na eventima u Puli, na njima sam i ‘odrastao‘. Uživao sam se boriti kući jer mi je sve tu na dohvat ruke. Dosta sam komotan čovjek i inače. Kada idemo negdje na borbu obavezno vozim pun auto sa sobom (smijeh). Ali gledaj… To je mač sa dvije oštrice. Naravno da je i veći pritisak i veća motivacija, ali ne utječe na mene broj ljudi, jer i da na tribinama stoji jedan čovjek, jednako treba ispoštovati to što je kupio kartu kao i da ih je 10 000, a mi Trojanci smo poznati po beskompromisnom srcu, a tako će biti i ovaj put. Pula je grad gladijatora i ne prašta se pasivnost.‘‘

Tvoj protivnik je svoju posljednju borbu odradio u UFC-u protiv Coryja Sandhagena. Kako se osjećaš povodom toga, što misliš da ti potencijalna pobjeda može donijeti?

‘‘Pa gle, s obzirom da se nije borio tri godine, nije rangiran kao borac, ali je njegovo ime svima poznato i svi znaju kolika je on faca. Pravi ratnik, ja ga se sjećam još dok sam pratio UFC i sa igrice kada bih igrao. Pobjeda nad njim bi me lansirala daleko više nego ova nad Jasonom jer je Iuri još veće ime… Jedva čekam.‘‘

Imaš li namjeru vraćati se u KSW s obzirom da su te već u debiju bacili u vatru protiv jednog od najboljih ‘grapplera‘ tamo i stilski najnezgodnijeg protivnika za tebe?

‘‘Ne znam što bih rekao za KSW. Dugo od njih ništa, onda mi pred Jasona ponude borbu, pa opet ništa… Ako želiš biti najbolji moraš se boriti s najboljima, ali da, nije mi Ruchala odgovarao stilski, što ne znači da ga možda sada ne bih pobijedio. On je nakon mene nanizao još nekoliko pobjeda i velika je zvijezda KSW-a. Ovim putem bih se i ispričao Draženu Forgaču i FNC organizaciji jer sam u Osijeku rekao da sam ja KSW borac i da sam to došao u FNC dokazati, ali ja sam FNC borac jer je FNC organizacija u kojoj rastem i dobivam dobre borbe. Pobijedio ili izgubio ovu borbu, tko zna da li bih ikada u životu dobio priliku za boriti se s ovakvim facama i ikonama ovog sporta da nije bilo FNC organizacije i hvala im na tome, ponosan sam što sam njihov prvak.‘‘

Alcantara je u svojoj karijeri ostvario 14 pobjeda nokautom i isto toliko ‘submissiona‘. Gdje vidiš svoju najveću prednost protiv njega?

‘‘Iskreno, nisam se zamarao puno njegovim stilom, radili smo sve isto po principu kao za Jasona, dođem na trening i Zelg ima već spremno na papiru kombinacije i sve ostalo, ja samo radim. Jako veliko uzajamno poštovanje imamo Zelg i ja, a i cijeli klub Trojan tako da nema razloga da mu ne vjerujem. Čak i u slučaju poraza, ne znači da smo išta od priprema radili krivo niti bespotrebno, možda jednostavno ne bude taj dan. Najviše smo se bazirali na stojku, s obzirom na njegov kontra gard, spremili smo par trikova, da ‘namagarčimo starog jarca‘ kako bi se reklo (smijeh). Glavna moja prednost bi mogao biti taj cardio jer smo zbilja pripremljeni kao rakete, sve nam je ove pripreme Zelg omogućio i siguran sam da ćemo svi razvaliti.

Ukoliko u subotu dođeš do pobjede, to će ti biti drugi bivši UFC borac zaredom. Namjeravaš li još ostati u FNC-u ili ćeš tražiti neku malo veću scenu?

Vidjet ćemo nakon subote što slijedi, ali definitivno ne bih imao ništa protiv ostanka u FNC-u.

Na samom kraju, Bažant je poručio svim čitateljima: ‘‘ Dođite svi i podržite nas u subotu 03.09. u pulsku arenu, mi smo gladijatori i svaki vaš urlik nam hrani dušu.‘‘

Što nadodati na ovakve riječi nego pozvati sve koje mogu da u subotu dođu u Pulu i podrže naše borce, a i mi Danielu želimo uspješnu prvu obranu pojasa.

Linker
23. travanj 2024 02:18