Regija

Darko Stošić uskočio na iduću KSW priredbu, pobjedom osigurava borbu za titulu prvaka

Darko Stošić
 KSW
5. lipnja na KSW 61 priredbi pratit ćemo novu borbu najboljeg srpskog MMA teškaša

Iako se očekivalo kako ćemo njegovu iduću borbu u KSW-ovom borilištu vidjeti tek na ljeto, Darko Stošić borit će se za manje od dva tjedna. Zapravo, borit će se već na idućoj KSW priredbi, 5. lipnja u Gdansku. U pitanju je priredba kojom KSW vraća publiku u dvorane i koja sadrži fenomenalan program koji je sad samo u našoj regiji postao još zanimljiviji.

Naime, Darko je odlučio prihvatiti poziv uskočiti kao zamjena umjesto Jaya Silve. Brazilac se trebao boriti protiv Michala Kite, no bio je prisiljen otkazati svoj nastup, nakon čega je uslijedio poziv srpskom teškašu. Kako se Stošić nalazi u ozbiljnom treningu, tako je odlučio prihvatiti borbu unutar koje pobjedom može jako puno toga dobiti. Vijest o ovom uparivanju prenio je portal MyMMA.pl, a na Twitteru je reagirao i jedan od vodećih poljskih medijskih ličnosti unutar borilačkog sporta, Mateusz Hencel.

Iako je Stošić nedavno odradio kratko međusobno prozivanje s prvakom Philom de Friesom te je čak Britanac otvoreno rekao da ga vidi kao svog idućeg izazivača, sam KSW se o toj borbi nije očitovao. Ipak, ako savlada iskusnog Kitu, Stošić bi trebao imati osigurano mjesto u borbi za naslov prvaka. Tome je već jako blizu došao impresivnim nastupom u svom debiju, a sad to samo mora potvrditi.

41-godišnji Kita svoju je posljednju borbu imao upravo protiv De Friesa, no u prosincu prošle godine nije mu uspio oduzeti titulu prvaka. Prije toga se vratio u KSW nakon tri godine izbivanja i to na račun pobjede protiv Igora Pokrajca u FEN promociji, što je "Dukeu" ujedno bila posljednja borba u karijeri. Pri povratku u KSW iznenadio je pobijedivši Michala Andryszaka, što mu je i osiguralo borbu za naslov, no tamo nije mogao napraviti ništa vrijedno ugrožavanja prvaka.

Ovu priredbu predvodi borba teške kategorije između Mariusza Pudzianowskog i Lukasza Jurkowskog, dok se u sunaslovnoj borbi bore Filip Pejić i Salahdine Parnasse. Na programu je i Ivan Erslan. On će se u borbi dva posljednja izazivača poluteške kategorije sastati s Przemyslawom Misialom.

Linker
19. travanj 2024 02:04