Regija

Darko Stošić vraća se u KSW-ov oktogon: Ponajboljeg srpskog borca čeka neporaženi protivnik

Darko Stošić

 FOTO OLIMPIK/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Foto Olimpik/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
Vojcak je pobijedio u svih prethodnih šest mečeva, pri čemu je pet puta slavio prekidom

Devet mjeseci nakon pobjede nad Michalom Kitom (22-15-1), Darko Stošić vraća se u oktogon najjače europske organizacije. Ponajbolji srpski MMA borac nastupit će na KSW 84 priredbi, koja će se održati 15. srpnja u poljskom gradu Gdyniji (predvodit će je okršaj između Phila De Friesa i Szymon Bajora), a protivnik će mu biti neporaženi Slovak Stefan Vojcak (6-0).

"Mutant" je 196 centimetara visoki borac koji je pet od svojih šest dosadašnjih uzastopnih pobjeda izborio prekidom, pri čemu je tri puta slavio prisiljavanjem na predaju, a dva puta nokautom. Jedinu pobjedu (jednoglasnom) sudačkom odlukom ostvario je upravo u svojem posljednjem meču kojeg je odradio u veljači prošle godine, kada je, pod okriljem UAE Warriorsa, slavio protiv francuskog predstavnika Mohameda Jume (10-6). Osim u navedenoj organizaciji, nastupao je još i na Oktagonovim, SBC-ovim i RFA-a ovim priredbama. Stošić je, s druge strane, svoj posljednji meč odradio u veljači ove godine, kada je na Brave 69 priredbi u Beogradu, nokautom u prvoj rundi izgubio od Shamila Gazieva.

Službenu potvrdu meča između Stošića i Vojcaka najprije je na svojim društvenim mrežama objavio KSW, a nedugo potom oglasio se i sam Darko.

"Sljedeći meč je 15. srpnja na KSW 84! Vidimo se Gdynia", napisao je 31-godišnjak na svom Instagramu.

Okršaj Stošića i Vojcaka održat će se u teškoj kategoriji, a na "eventu" u Gdyniji nastupit će još jedan srpski borac, Nemanja Nikolić (9-0-1), koji će odmjeriti snage s Poljakom Bartoszem Leśkom (12-3-2).

Linker
06. svibanj 2024 08:32