Regija

PFL objavio datume polufinalnih borbi, poznato kada se Ante Delija bori za finale

Ante Delija
 Screenshot (youtube, Pfl)
Iduća faza PFL-ova turnira podijeljena je na tri priredbe koje će se održati tokom kolovoza

Professional Fighters League (PFL) organizacija objavila je datume polufinalnih borbi svog ovosezonskog turnira. Nama posebno zanimljiv je raspored teškaškog dijela turnira jer u toj kategoriji nastupa hrvatski borac Ante Delija (18-4-0). ''Walking Trouble'' idući nastup imat će u četvrtak, 19. kolovoza. Protivnik mu je otprije poznat, radi se o ruskom borcu Denisu Goltsovu (27-6-0).

Istoga dana održat će se i druga polufinalna borba teškaškog turnira, a u njoj će snage odmjeriti Brazilac Bruno Capelozza (12-5-0) te američki borac Jamelle Jones (12-6-0). PFL je inače podijelio svoja polufinala na tri datuma, a u svakom od ta tri nastupa održat će se polufinala dvaju kategorija. Tako će 19. kolovoza nastupiti i žene u lakoj kategoriji. Neporažena Kayla Harrison (10-0-0) borit će se protiv Genah Fabian (4-1-0), a u drugom polufinale snage će odmjeriti Larisa Pacheco (15-4-0) i Taylor Guardado (2-1-0). Preostale dvije priredbe održati će se 13. i 27. kolovoza.

Delija u polufinale ulazi kao trećerangirani borac prve faze. U prvom nastupu porazio ga je Bruno Capelozza nokautom u prvoj rundi, no Ante je sve ispravio pobjedivši Chandlera Colea također nokautom u prvoj rundi. Sada ga čeka sjajni Rus Denis Goltsov koji je u polufinale ušao kao drugi nositelj. U prvom nastupu pobijedio je Mo DeReeseja (8-4-0) tehničkim nokautom u prvoj rundi dok je Brandona Saylesa završio u trećoj rundi borbe, također tehničkim nokautom. Borac iz Rusije 2019. godine dogurao je do polufinala PFL-ovog turnira, no sunarodnjak Ali Isaev zaustavio ga je nokautom samo sekundu prije kraja borbe. Goltsov je na putu do polufinala savladao i Satoshiija Ishiija, inače velikog Delijinog prijatelja i kolegu iz Cro Copove dvorane.

Pretpostavka je kako će PFL dodati još nekoliko borbi nevezanih za turnir na svaku od tri priredbe. Već sada je poznato da će i Claressa Shields (1-0 MMA, 11-0 boks) boriti na istoj priredbi kao i Ante Delija, no protivnica zasad nije poznata.

Raspored svih polufinalnih dvoboja pročitajte pri dnu teksta.

PFL polufinale - raspored borbi:

13. kolovoza:

Rory MacDonald vs. Ray Cooper III – velter kategorija

Magomed Magomedkerimov vs. Joao Zeferino – velter kategorija

Clay Collard vs. Raush Manfio – laka kategorija

Loik Radzhabov vs. Alex Martinez – laka kategorija

19. kolovoza:

Kayla Harrison vs. Genah Fabian – laka kategorija (žene)

Bruno Cappelozza vs. Jamelle Jones – teška kategorija

Larissa Pacheco vs. Taylor Guardado – laka kategorija (žene)

Denis Goltsov vs. Ante Delija – teška kategorija

Claressa Shields vs. TBA – laka kategorija (borba van turnira)

27. kolovoza:

Brendan Loughnane vs. Movlid Khaybulaev – perolaka kategorija

Bubba Jenkins vs. Chris Wade – perolaka kategorija

Antonio Carlos Junior vs. Emiliano Sordi – poluteška kategorija

Cezar Ferreira vs. Marthin Hamlet – poluteška kategorija

Linker
24. travanj 2024 04:21