Regija

Denis Jurakić o svom nadimku: ‘Bojković je govorio je svima da je došao Dagestanac da vježbamo hrvanje.‘

Denis Jurakić

 Screenshot (youtube, Portal Informer)
Iako ima samo 3 profesionalne borbe već ga uspoređuju sa Khabibom

Nadolazeća srpska MMA zvijezda Denis Jurakić zvani "Dagestanac" dao je zanimljiv intervju u kojem je progovorio o svom nadimku, načinu borbe i prehrani. Jurakić je u prosincu (12. mjesec) prošle godine pobijedio Matea Bolfana u jednom vrlo jakom meču i time osvojio Armagedonov turnir. Gotovo tri mjeseca nakon toga borio se u Švedskoj gdje je diskutabilnom sudačkom odlukom izgubio od Samuela Barka, a točno mjesec dana nakon toga vratio se u velikom stilu i nokautom u prvoj rundi u sklopu FNC-5 eventa pobijedio Simonea D'Annaa.

"Marko Bojković mi je dao nadimak Dagestanac. Govorio je svima kako je došao Dagestanac iz Rusije da vježbamo hrvanje i grappling kako bi ga pripremili za Dragovića i tako sam ostao Dagestanac."

Nadimak je prihvatio te je istaknuo kako su mu Khabib, Islam i Khamzat jedni od najdražih boraca. Denis je vrlo brzo došao na glas kao opasan hrvač te smatra kako mnogi borci izbjegavaju hrvati s njim, što on vidi kao svoju prednost jer onda ima priliku pokazati i svoje vještine u stojci.

"Jako malo udaraca u glavu sam primio u svojim dosadašnjim mečevima, svega 10 udaraca ukupno. Oni misle da ću ja konstantno ići na rušenje kao što sam to prije radio i onda oni ne razmišljaju kako da me tuku već kako da se brane."

"To meni otvara veliki prostor da i ja njih udaram dok se oni čuvaju od rušenja. A s druge strane kada uđemo u izmjene onda ih rušim u parter."

Neke od zanimljivosti koje je 'Dagestanac' spomenuo tijekom podkast Bombardera je i način ishrane koji provodi i za koji kaže da puno utječe na njegove performanse. Naime Denis je vegetarijanac i svoju prehranu svodi pretežito na biljnu. Kaže kako nekada nakon mečeva zna pojesti i meso da se malo nagradi, ali da se nakon toga ne osjeća više toliko poletno.

"Osjetim na sebi kako sam brži, fokus mi je bolji i imam brže reakcije. Mišići mi se ne kisele, a s druge strane dok se hranim loše ukisele mi se mišići i umaram se. Dok sam na pravilnoj ishrani nema nikakvog umora, mogu da treniram čitav dan."

Jurakić ima cijeli tim ljudi iza sebe koji brinu o njegovom napretku i oporavku. Često koristi i hiperbarične komore, a ne mora voditi niti brigu oko nutricionizma iako kaže kako voli to sve proučavati.

Linker
17. travanj 2024 21:16