Regija

Denis Jurakić sjajnim nokautom dokazao kako nije samo hrvač: Smajli i Bukvić pružili su pravi rat

Denis Jurakić

 Ufc Fight Pass
Jako dobra četiri meča ponudio je preliminarni dio FNC-ova eventa u Zaboku

Dugo iščekivani FNC 5 u Zaboku napokon je počeo. Priredba je startala s četiri preliminarne borbe, a gledali smo tri pobjednika prošlosezonske sezone Armagedona te debitanta Frana Luku Đurića.

Fran Luka Đurić vs. Pietro Matteo Lupino

Sve je započelo dvobojem izuzetno mladih boraca. Fran Luka Đurić dolazi iz tima Bernarda Bana, a danas je odradio svoj profesionalni debi. Njegov protivnik bio je također debitant, ali iz Italije, a ime mu je Pietro Matteo Lupino. Inače, Đuriću je tek 17 godina, no svojim nastupom djelovao je osjetno starije, dok je Lupinu 19 godina.

Fran je djelovao izuzetno opušteno od samog početka. Posebno impresivno djelovao je njegov rad nogu. Đurić je često mijenjao gard, a jako dobro se nogama izvlačio iz potencijalnih opasnosti. Drugom polovicom runde srušio je protivnika i ekspresno je došao do ''full mounta''. Lupino je djelovao uspaničeno u toj poziciji, a Đurić je zrelo smirio protivnika, a zatim je ''GNP-om'' dovršio posao. Odličan debitantski posao nove uzdanice Bernarda Bana.

Matija Bosančić vs. Raffaelle Stroppa

Od druge borbe večeri puno se očekivalo. 21-godišnji Matija Bosančić (1-0-0) aktualni je osvajač FNC Armagedona u srednjoj kategoriji. Srpski borac iznimno podsjeća na Aleksandra Rakića, a oduševio je odličnim nastupima na Armagedonu. Protivnik Rafaelle Stroppa došao je iz Italije, a radi se o 26-godišnjem debitantu.

Borac iz srpskog Unity Fight teama tražio je metu high kickovima, no najviše uspjeha imao je s koljenima iz klinča. Talijanski borac bio je poprilično pasivan i Bosančić je diktirao tempo. Sredinom runde Matija je srušio Stroppu i završio je kao gornji u ''half guardu''. Tridesetak sekundi trebalo je Bosančiću da dođe u ''full mountu'' i postalo je pitanje vremena kad će doći do prekida. Serijom udaraca iz gornje pozicije, Bosančić je naveo suca na prekid nakon tri minute i 48 sekundi borbe. Odličan drugi profesionalni nastup 21-godišnjeg srpskog borca.

Đorđe Bukvić vs. Pleurat Smajli

Treća borba večeri ponudila je okršaj jednog od najatraktivnijih boraca prošle sezone Armagedona (Đorđe Bukvić) i domaće uzdanice iz ATT-ja, Pleurata Smajlija (2-3-0).

Bukvić je inače timski kolega Matije Bosančića, a FNC Armagedon osvojio je u velter kategoriji. Smajli pet godina nije nastupao no regionalni fanovi pamte ga kao beskompromisnog fajtera i stoga se očekivao možda i najbolji meč večeri. Deset godina Smajli je stariji od svog protivnika iz Srbije.

Izuzetno agresivno ušao je Smajli u ovaj meč i nije pokazao nimalo respekta prema favoriziranom Bukviću. Uzdrmao je Smajli Bukvića udarcima iz klinča, no Đorđe je ostao sabran i smirio je situaciju. Pritisnuo je borac iz Unity Fight Teama svog protivnika uz ogradu kaveza i dobro je radio koljenima iz klinča, no Smajli je bio jako opasan krošeima iz klinča. Bukvić se sredinom runde opustio u stojci i počeo je sjajno pogađati boksačkim tehnikama. Smajli je ipak podsjetio zašto je nekoć privlačio publiku te nije ostajao dužan svom mlađem protivniku. Bukvić je ''single legom'' rušio Smajlija 90-ak sekundi prije kraja, ali Smajli se brzo pridigao. Strašnu i krvavu prvu rundu gledali smo u ovom meču.

Druga runda nastavila se u sličnom ritmu. Bukvić je ponovno tražio klinč gdje bi sjajno pogađao koljenima u tijelo i krošeima u glavu. Smajli je usporio u odnosu na prvu rundu, ali i dalje je na trenutke djelovao opasno. Bukvić je pokušavao odvesti borbu i u parter, ali nikako nije uspijevao zadržati Smajlija u donjoj poziciji. Nakon prve runde s pregršt uzbuđenja, druga je ponudila mnoštvo hrvanja uz žicu, a Bukvić je dominantniji borac u tim situacijama. Ipak, runda s puno manje uzbuđenja u odnosu na sjajnih prvih pet minuta.

Pleurat Smajli krenuo je na sve ili ništa u trećoj rundi. Pritisnuo je Bukvića uz kavez te je bacio seriju krošea. Bukvić se upustio u otvorenu razmjenu i djelovalo je kao da čekamo tko će prvi pasti. Niti jedan ipak nije pao, a Bukvić je ubrzo ponovno odveo borbu u parter, no kao i ranije, opet se mučio s upostavljanjem kontrole i zadavanjem konkretne štete. Bukvić je zadnjih 50-ak sekundi bio vidno iscrpljen, govorom tijela davao je priliku Smajliju. Jakob Kosić i Saša Drobac primijetili su kako se otvara prilika za pobjedu njihovom borcu, glasno su ga podupirali iz kuta, ali nije niti Smajli imao snage za nešto više te je meč otišao na sudačke kartice. Jednoglasnom sudačkom odlukom slavio je Pleurat Smajli. Mora se priznati kako suci nisu imali nimalo lak zadatak prilikom bodovanja, ali zasigurno će biti onih koji se neće složiti s ovom odlukom. U svakom slučaju, oba borca zaslužuju duboki naklon jer pružili su fantastičan i nevjerojatno srčan meč.

Izuzev same borbe, atmosferu je podigao i Goran Babić Hambi koji je odradio ulogu ''ring djevojke'' u ovom meču.

Denis Jurakić vs. Simone D'Anna

Talentirani srpski borac Denis Jurakić (1-1-0) također je došao s reputacijom pobjednika FNC Armagedona, ali njegov protivnik iz Italije puno je iskusniji. SImone D'Anna (7-3-0) ima deset profesionalnih borbi iza sebe, a dvaput je nastup pod okriljem Bellatora. Oba put je izgubio u tim nastupima, ali nekoliko dobrih pobjeda je iza njega.

Oba borca su 26-godišnjaci, a visinska razlika je 10 centimetara u korist Talijana. Denis Jurakić ima judašku bazu i sjajan je hrvač. Njegov nadimak je ''Dagestanac'' i to dovoljno govori o njegovom stilu borbe. Hrvanja ovdje ipak nije bilo. Jurakić je nakon točno 60 sekundi sjajno pogodio desnicom u bradu protivnika. Talijan je završio na podu, a Jurakić je samo dovršio posao dodatnim udarcima. Fantastičan nastup Jurakića koji konstantno ističe kako nije samo hrvač, već i borac koji je opasan u stojci. To je danas i dokazao te je zasigurno isprao gorak okus poraza koji je protekli mjesec doživio u Švedskoj.

Time je okončan preliminarni dio priredbe i sada je vrijeme za preostalih pet mečeva. Kompletne rezultate ''prelimsa'' pročitajte pri dnu teksta.

FNC 5 - rezultati:

Preliminarni dio priredbe:

Perolaka kategorija: Denis Jurakić def. Simone D’Anna via KO - R1, 01:02

Velter kategorija: Pleurat Smajli def. Đorđe Bukvić via jednoglasnom sudačkom odlukom

Srednja kategorija: Matija Bosančić def. Raffaelle Stroppa via KO - R1, 03:48

Bantam kategorija: Fran Luka Đurić def. Piettro Matteo Lupino via TKO - R1, 03:50

Linker
18. travanj 2024 11:18