Regija

Dražen Forgač o borbi koju cijela regija želi gledati: ‘Taj meč je pri vrhu popisa borbi za ‘dream card‘ FNC-a!‘

S lijeva na desno: Saša Drobac, Croata Barrio, Ivan Erslan i Dražen Forgač

 Instagram (dražen Forgač)
Čelni čovjek FNC-a ne skriva svoj interes za organiziranjem ovog spektakularnog dvoboja

Iz mjeseca u mjesec, FNC raste kao organizacija, a njihov roster također postaje sve širi. Najbolja regionalna MMA organizacija sada ima već jako respektabilnu brojku kvalitetnih boraca na svom rosteru, a sve je više i velikih evenata organiziranih upravo od strane FNC-a.

Ova godina ponudila je nekoliko uistinu spektakularnih evenata koji su podigli FNC na višu razinu. Krajem petog mjeseca FNC je gostovao u zagrebačkoj Areni, zatim je početak devetog mjeseca pružio spektakl u pulskoj Areni, a gostovanje u Beogradu također je oduševilo fanove regionalnog MMA-a.

FNC će godinu okončati priredbom u Sarajevu koja je na rasporedu 16. prosinca (12. mjesec), a event će predvoditi Tomislav Spahović i Miran Fabjan. Bit će to meč koji će privući velik interes javnosti, a ne sumnjamo da će Fabjan i Spahović ponuditi meč vrijedan takve pažnje.

Kad je u pitanju budućnost FNC-a i novi veliki mečevi, Dražen Forgač ne skriva koju borbu ponajviše želi organizirati na nekom od nadolazećih FNC-ovih evenata. Radi se o okršaju između Ivana Erslana i Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića.

Na relaciji Erslan - Ilić postoji određena ‘‘zla krv‘‘ i nerijetko su jedan drugog javno prozivali. Nesuglasice bi mogli razriješiti unutar kaveza, a Dražen Forgač putem Instagrama upitan je o ugovaranju tog meča.

‘‘Taj meč je pri vrhu popisa borbi za ‘dream card‘ FNC-a. Hoće li se dogoditi? Ne znam. Želim li da se dogodi? Apsolutno.‘‘, odgovorio je Forgač na upit jednog od svojih pratitelja.

image

Instagram story Dražena Forgača

Instagram (dražen Forgač)

Borba između Erslana i ‘‘Jokera‘‘ gotovo sigurno bi nosila epitet najveće borbe u dosadašnjoj kratkoj povijesti FNC-a. Određeni problem nameće se po pitanju težinske kategorije. ‘‘Joker‘‘ Ilić borac je srednje kategorije (-84 kg), dok Erslan nastupa u poluteškoj kategoriji (-93 kg). Ilić je imao izlete u polutešku kategoriju, ali više puta je istaknuo kako to nije njegova prirodna kategorija te da svojom konstitucijom ne pripada toj kategoriji. Nekakav ‘‘catchweight‘‘ mogao bi riješiti ovaj problem, ali FNC će morati posegnuti i nešto dublje u džep ako žele dovesti Ilića na neku od svojih priredbi.

‘‘Joker‘‘ si je prošle godine otvorio brojna vrata na ruskoj borilačkoj sceni i nastupima u Rusiji zarađuje pozamašne svote novca. 15. prosinca (12. mjesec) čeka ga revanš protiv Alexandera Shlemenka i vrlo vjerojatno, nova šesteroznamenkasta cifra u eurima. Uspije li FNC ispregovarati meč Ilića i Erslana, letvica će dodatno otići prema gore.

Linker
28. travanj 2024 07:59