Regija

Dražen Forgač oglasio se nakon Erslanovog poraza: ‘Uzalud je miševima tumačiti da u srži ratnika nije pobjeda ili poraz!‘

Ivan Erslan i Dražen Forgač

 SCREENSHOT/INSTAGRAM/IVAN ERSLAN
Nažalost, najbolji hrvatski poluteškaš pretrpio je poraz nokautom u prvoj rundi

Neće ga, pa neće. Ovako možemo opisati trenutke u kojima Ivan Erslan traži dodatni iskorak u svojoj karijeri. Vidi se da je talentiran, a sa svih strana dolaze i potvrde da se radi o nevjerojatnom radniku. Ipak,iz nekog razloga, kad god dođe taj meč u kojem Erslan ima priliku dodatno iskoračiti, dogodi se nastup ispod njegovih realnih mogućnosti i mora krenuti od nule.

Dvaput je gubio u mečevima za KSW-ovu titulu prvaka, a jučer je vjerojatno imao priliku izboriti novi napad na pojas. Poljak Rafal Haratyk stajao je na suprotnoj strani kaveza i došao je pomrsiti račune ponajboljem hrvatskom poluteškašu. Znali smo da se radi o ozbiljnom protivniku, ali vjerovalo se da može prijeći preko takve prepreke i pokazati da zaslužuje novi napad na titulu. Nažalost, nije izgledao ubojito kao što izgleda u nekim drugim mečevima i uslijedio je poraz nokautom u prvoj rundi.

Javio se nakon meča te izjavio da je razočaran, ali da će se vratiti i riješiti problem koji je nastao, a sada se oglasio i njegov trener, Dražen Forgač, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Uzalud je miševima tumačiti da u srži ratnika nije pobjeda ili poraz, već neumorni duh koji se nikada ne predaje. Pobjeda ga čeliči, poraz ga uči, ali njegova odlučnost ostaje nepromijenjena kroz sve bitke koje vodi. Uzalud je protuhama i lutalicama tumačiti da smo tim koji u pobjedi slavi, u porazu podupire. Odani i lojalni iznad svega. #attfamily"

Velika je šteta što Erslan nije uspio slaviti, ali porazi su sastavni dio sporta te ne sumnjamo da će se vratiti jači, a znajući kakve mečeve pruža, jedva čekamo novi nastup kad se oporavi.

Linker
30. travanj 2024 15:45