Regija

Ivan Erslan obratio se navijačima: ‘Nisam bio sjena onoga što mogu, ovakve stvari ne smiju se događati‘

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
Ponajbolji hrvatski MMA borac svjestan je da može i mora puno bolje od onog što je sinoć prikazao

Neće ga, pa neće. Ovako možemo opisati trenutke u kojima Ivan Erslan traži dodatni iskorak u svojoj karijeri. Svi vidimo da je Erslan talentiran, a sa svih strana dolaze i potvrde da se radi o nevjerojatnom radniku. Ali iz nekog razloga, kad god dođe taj meč u kojem Erslan ima priliku dodatno iskoračiti, dogodi se nastup iznad njegovih realnih mogućnosti i Erslan mora krenuti ‘‘ispočetka‘‘.

Dvaput je Erslan gubio u mečevima za KSW-ovu titulu prvaka, a jučer je vjerojatno imao priliku izboriti novi napad na pojas. Poljak Rafal Haratyk stajao je na suprotnoj strani kaveza i došao je pomrsiti račune Ivanu Erslanu. Znali smo da se radi o ozbiljnom protivniku, ali vjerovali smo da Erslan može preći preko takve prepreke i pokazati da zaslužuje novi napad na titulu. Nažalost, Ivan nije izgledao ubojito kao što izgleda u nekim drugim mečevima i uslijedio je poraz nokautom u prvoj rundi. Nedugo nakon završetka meča, Erslan je posjednut na stolac, a razočaranje na njegovom licu bilo je više nego uočljivo.

Vjerojatno se i sam Ivan pitao zašto mu se to događa, zašto zapinje na ovakvim preprekama? Odgovor je očito teško dokučiti, ali nije nemoguće. Erslan mora dokučiti razlog te ‘‘kočnice‘‘ koja ga već neko vrijeme drži na mjestu i napokon krenuti prema naprijed, kao što je dobar dio karijere i činio.

Pozitivna stvar je što i sam Erslan ne bježi od činjenice da je izgledao ‘‘neprepoznatljivo‘‘ i svjestan je da može, ali i mora bolje.

‘‘Najteža noć u mojoj karijeri. Razočaran sam u samoga sebe i u svoju izvedbu, ništa dobro ne mogu reći za sinoćnje izdanje. Nisam bio sjena onoga što vjerujem da mogu i znam.‘‘, poručio je Erslan u svom obraćanju fanovima, ali istovremeno je ostao pozitivan i ne planira odustati.

‘‘Naći ću odgovor i rješenje za problem koji imam. Ako mislim napraviti ozbiljan posao, ovakve stvari ne smiju se događati. Vjerujem da ću se vratiti bolji nego ikad, spreman sam za žrtvu koja je potrebna za sve to. Bog je i dalje najveći i hvala Mu na svemu!‘‘, dodao je Ivan.

U ostatku svog obraćanja, Erslan je zahvalio svom timu (ATT), ali poručio je i kako ne planira dugo odmarati, jer ne može živjeti s trenutnim osjećajem.

Ne sumnjamo da će se radnik poput Erslana jako brzo vratiti treninzima i početi raditi na svojim nedostacima. Jedva čekamo njegov sljedeći nastup, jer Erslan će sigurno doći maksimalno ‘‘gladan‘‘ pobjede i sa željom da pokaže puno bolju izvedbu od one sinoćnje na KSW 87 eventu.

Linker
07. svibanj 2024 04:43