Regija

Đurić izašao kao pobjednik iz ‘rata‘ sa Stanićem, Vukosavljević slavio prekidom u profesionalnom debiju!

Aleksandar Vukosavljević

 Screenshot/Voyo
Beogradska priredba počela je dvjema sjajnim borbama preliminarnog dijela programa

U prvoj borbi preliminarnog dijela FNC 13 priredbe u Beogradu, održanoj u "catchweightu" do 68 kilograma, Fran Luka Đurić tehničkim je nokautom u trećoj rundi pobijedio Borisa Stanića. Talentirani hrvatski borac u meč sa Stanićem je ušao na "short notice", umjesto Teufika Šehića, da bi nakon dvije i pol runde "rata" u oktogonu dvorane Pionir upisao četvrtu pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Prve dvije minute prve runde uglavnom su se odvijale u središtu oktogona, Stanić je imao ofenzivnu inicijativu radio ručnim tehnikama, a Đurić je vrhunski eskivirao velik dio protivnikovih udaraca, što je kontinuirano činio i u ostatku meča. Minutu i pol prije kraja Đurić je upisao prvo rušenje, no Stanić se ekspresno podigao na noge. Nedugo nakon toga, 19-godišnji Zagrepčanin je ponovno rušio protivnika, te u samoj završnici prve dionice imao "full mount" poziciju, ali ju nije stigao kapitalizirati.

Drugu rundu žustrije je ponovno otvorio Stanić, koji je preuzeo sredinu kaveza i pogodio nekoliko "low kickova". Nakon minute i bol borbe Đurić je rušio Stanića, ali se srpski borac uspio pridići nakon pedesetak sekundi. U tim je trenucima Stanić u "stojci" bio aktivniji, ali Đurić je u nekoliko navrata demonstrirao vrhunsku defenzivu, osjećaj za prostor i tajming, te sjajno eskivirao protivnikove udarce. Na ulazu u posljednju minutu Đurić je pogodio dobar lijevi direkt, a četrdesetak sekundi prije kraja Stanić je bacio "middle kick", nakon čega mu je borac zagrebačkog ATT-a uhvatio nogu i rušio ga "single legom". Uzeo je leđa protivniku, ali do kraja runde nije ostalo dovoljno vremena za nešto konkretnije.

U trećoj je rundi Đurić nastavio s vrhunskim eskivažama na samom otvaranju, a potom je pritisnuo Stanića uz žicu i još ga jednom rušio "double legom". Borci su se nakratko pridigli, a potom su opet završili na tlu nakon čega je uslijedila parteraška sekvenca u kojoj je Đurić u jednom trenutku imao i "full mount" ali se Stanić uspio obraniti. Polovinom runde borba se vratila u "stand up", a u tim je trenucima kod Stanićeva sve primjetniji bio umor, što je Đurić višestruko iskoristio ofenzivom tijekom koje je kažnjavao srpskog borca serijama udaraca. Na ulasku u posljednje dvije minute Đurić je kontrolirao iscrpljenog Stanića iz gornje pozicije u parteru, te ga kontinuirano pogađao "ground and poundom" sve dok sudac nije prekinuo meč.

Nakon Đurića i Stanića, u oktogonu su se našli Aleksandar Vukosavljević i Miladin Kolarski, a u ovom velteraškom okršaju slavio je "Mlata" prekidom u drugoj rundi. Bio je to dinamičan i zanimljiv meč s nekoliko preokreta, u kojem su oba borca imali svojih momenata, no Vukosavljević je ipak bio daleko aktivniji i odlučnijim te je isporučio puno više udaraca i na koncu u svom profesionalnom debiju zasluženo slavio tehničkim nokautom.

Vukosavljević je od samog početka borbe zauzeo centar oktogona i krenuo u pritisak prema svom protivniku. Pogodio je dobar "middle kick", nakon kojeg je vezao nekoliko silovitih krošea. Pritiskao je Kolarskog širokim asortimanom udaraca, a u svojim je napadima, između ostalog, bacao i "spinning back kick", kao i "spinning back elbow". Nakon dvije minute defenzive i primanja udaraca, Kolarski je, s druge strane, potegao "middle kick", nakon kojeg se poskliznuo i pao, a uslijedio je "Mlatin" ekspresni kontranapad. Vukosavljević je ponovno stisnuo Kolarskog uz žicu i pogodio ga s nekoliko snažnih udaraca, no Kolarski, koji je djelovao kao da je blizu toga da bude nokautiran, u gotovo očajničkom pokušaju uspijeva rušiti "Mlatu" i potpuno preokrenuti dinamiku odnosa u kavezu. "Kangaroo" je zauzeo gornju poziciju, te uhvatio poprilično duboki "arm triangle", ali nije uspio završiti protivnika do kraja prve dionice.

U drugu rundu ponovno je odlučnije ušao Vukosavljević i pritisnuo Kolarskog, no ovaj mu ulazi u noge baca ga na pod. Nakon tridesetak sekundi borba se ponovno vratila u "stojku". Vukosavljević je pogodio još jedan dobar "middle kick", na kojeg je vezao snažan aperkat. Na ulazu u treću minutu ponovno smo gledali isti obrazac "Mlata" je pritiskao i radio ručnim tehnikama, no Kolarski ga je ponovno rušio. Vukosavljević je, međutim, uspio preokrenuti situaciju u svoju korist i doći u "full mount", te kažnjavati Kolarskog silovitim "ground and poundom". Pokušao je završiti Kolarskog i "rear naked chokeom", a onda je nastavio s "ground and poundom", Kolarski se praktično nije više ni branio, a sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti borbu.

Linker
29. travanj 2024 22:13