Regija

Marina Spasić oduševila nastupom u Pioniru; Blažo Nikolić dominantnom izvedbom porazio Suljkanovića

Blažo Nikolić (lijevo | Marina Spasić (desno)

 Screenshot (voyo, Rtl)
Preliminarni dio FNC eventa okončan je dvama vrlo zanimljivim mečevima

Nakon zanimljiva dva uvodna meča, uslijedila su preostala dva meča preliminarnog dijela FNC 13 eventa. Meč između Blaže Nikolića i Dine Suljkanovića najavili smo vam kao meč koji prolazi ispod radara, a zaslužuje vašu pažnju. Oba borca ušla su u kavez kao neporaženi borci, ali Dino Suljkanović ostao je bez svoje nule u rubrici poraza.

Blažo Nikolić bolje je otvorio meč. Crnogorski borac bori se iz kontragarda, a lijepim ‘‘middle kickom‘‘ pogodio je Suljkanović početkom borbe i uslijedio je pritisak uz ogradu kaveza. Sudac je pozivao borce na više aktivnosti, a time je naveo Nikolića na pokušaj ‘‘double leg‘‘ rušenja. Uspio je Nikolić odvesti borbu u parter, ali morao je pažljivo tražiti poziciju zbog pokušaja ‘‘giljotine‘‘ od strane Suljkanovića. Uspio je Nikolić izvući glavu iz tog zahvata bez većih problema, a zatim je pokušavao proći gard Dine Suljkanovića. Slovenski borac dobro se branio i pokušavao je ubaciti ‘‘kuke‘‘ kako bi došao do ‘‘butterfly‘‘ garda. Osjetno veći Nikolić uspijevao je dolaziti do polugarda, ali bez ikakve konkretnije štete i pokušaja ‘‘submissiona‘‘. 45 sekundi prije kraja runde Suljkanović se uspio pridići, a uslijedio je novi klinč uz ogradu kaveza. Krajem runde vidjeli smo jednu nešto otvoreniju razmjenu, ali bila je ovo runda bez konkretnije akcije kad je šteta u pitanju.

Početkom druge runde Suljkanović je uhvatio nogu Blaže Nikolića nakon pokušaja ‘‘low kicka‘‘ i bio je jako blizu rušenja. Nikolić je prezentirao lijep balans i ostao je na nogama. U nastavku akcije Nikolić je uspio srušiti Suljkanovića i ovaj put je došao do bočne kontrole (‘side control‘). Brzo se Suljkanović uspio izvući iz te pozicije, ali našao se zaključan u gušenju. Pomalo panično pokušavao se Suljkanović izvući, a Nikolić je u jednom trenutku opasno prijetio ‘‘north-south‘‘ gušenjem. Dobro se Dino branio od tih pokušaja gušenja, ali Nikolić kao da je konstantno bio korak ispred Suljkanovića kad su u pitanju razmjene u parteru. Stotinjak sekundi prije kraja runde Nikolić se našao u gornjoj poziciji unutar polugarda i tražio je priliku za izvući desno koljeno kako bi zakoračio u ‘‘full mount‘‘. Nije Nikolić uspio doći do ‘‘full mounta‘‘, ali laktovima je počeo raditi štetu iz gornje pozicije u polugardu. Najavljivali smo da bi Nikolićeva fizička snaga i veličina mogla raditi prevagu u ovom meču, a isticali smo da je itekako moguć ishod u kojem Nikolić kontrolira Suljkanovića iz gornje pozicije u parteru. Nakon prve dvije runde, upravo takav meč smo i gledali. Dino Suljkanović nije imao rješenje za ‘‘grappling‘‘ crnogorskog borca.

Agresivno je Nikolić otvorio treću rundu, pokušavao je ‘‘high kickom‘‘ pronaći metu, ali Suljkanović nije ostao dužan u razmjenama. Pritisnuo je Nikolić svog protivnika uz ogradu kaveza, ali Suljkanović se ovaj put izvukao prije nego je Nikolić pokušao doći do rušenja. Povezao je Suljkanović nekoliko lijepih udaraca boksačkim tehnikama i napokon smo gledali nekoliko konkretnijih razmjena u stojci. Nikolić kao da je djelovao nešto iscrpljenije iako je dominirao kroz prve dvije runde, a nakon što se ispromašivao boksačkim tehnikama, Suljkanović je nakratko došao do rušenja. Ekspresno se Nikolić vratio na noge i zatim je srušio Suljkanovića. Crnogorac je zauzeo gornu poziciju u polugardu i kao da smo gledali reprizu druge runde. Slovenski borac ponovo se našao u donjoj poziciji, a minutu i 45 sekundi Nikolić je sjajno uočio priliku za ‘‘arm triangle‘‘ gušenje. Odlično je Nikolić zaključao to gušenje, izašao je iz polugarda i nije mu dugo trebalo da Suljkanovića prisili na tapkanje.

Jako dobra i zrela izvedba 24-godišnjeg Blaže Nikolića. Ovo mu je četvrta pobjeda u četvrtom profesionalnom nastupu, a FNC je dobio jako zanimljivog borca u lakoj kategoriji. Blažo Nikolić nije dobivao pažnju koju dobivaju neki drugi FNC-ovi talenti, ali ovo je borac koji bi mogao daleko dogurati. Što se Suljkanovića tiče, on je upisao prvi poraz u trećem profesionalnom nastupu, ali danas je imao jako kvalitetnog protivnika. Blažo Nikolić nedugo nakon meča dao je izjavu za Fight Site i potvrdio nam je kako planira nastaviti svoju karijeru pod okriljem FNC-a. Jedva čekamo njegove sljedeće nastupe!

Marina Spasić podigla je publiku na noge!

Nakon vrlo kvalitetnog obračuna između Nikolića i Suljkanovića, uslijedio je jedini ženski obračun na FNC-ovom spektaklu u Beogradu. Domaća borkinja Marina Spasić (4-0) zatvorila je preliminarni dio eventa porazivši iskusniju Talijanku Samin Kamal Beik (6-5-0).

Marina Spasić odmah na početku meča zauzela je sredinu kaveza i lijepo je direktima pogađala s distance. Nakon minutu i pol Marina je nakon neopreznosti završila srušena, ekspresno je odbacila Talijanku dalje od sebe, a Kamal Beik napala je ‘‘foot lockom‘‘. Bez većih problema Marina Spasić izvukla je nogu iz tog zahvata i nastavila je kontrolirati borbu u stojci. Sredinom runde lijepo je i Beik povezala prednji i stražnji direkt, a čekali smo da netko od borkinja ubaci u višu brzinu i napravi nešto konkretnije. Kao da je i Marina Spasić odlučila iskoristiti prvu rundu kako bi ‘‘pročitala‘‘ protivnicu i pronašla osjećaj za distancu. Lijevi kroše srpske borkinje bio je njeno ponajbolje oružje u prvoj rundi, dok je Beik ponajviše pokušavala desnim ‘‘overhandom‘‘ i desnim ‘‘low kickom‘‘. Kamal Beik krajem runde srušila je Marinu Spasić, pokušala je zaključati ‘‘heel hook‘‘, ali Marina je smireno reagirala i dočekala je kraj runde. Da je Beik imala više vremena, bila bi ovo potencijalno opasna situacija za Spasić.

Spasić je drugu rundu otvorila lijepim zadnjim direktom, ali i Kamal Beik postajala je sve aktivnija i upuštala se u otvorene razmjene. Nakon pedesetak sekundi druge runde, Beik je eksplozivno došla do rušenje ‘‘double leg‘‘ tehnikom i zauzela je gornju poziciju u zatvorenom gardu Marine Spasić. Ponovno je Beik napadala nogu Marine Spasić, tražila je priliku za ‘‘heel hook‘‘, a Marina je uzvraćala udarcima desnicom. Nekoliko odličnih udaraca pogodila je Marina dok je Beik pokušavala izvesti zahvat na njenoj nozi, a nedugo poslije Spasić se izvukla i vratila u stojku. Gledali smo vrlo uzbudljivu drugu rundu. Kamal Beik kao da se iscrpila pokušajima u parteru i Marina Spasić u potpunosti je preuzela inicijativu. Fantastičnim kombinacijama pogađala je Talijanku, a Kamal Beik očajnički je pokušala doći do rušenja. Spasić je sjajnim ‘‘sprawlom‘‘ obranila taj pokušaj, zauzela je gornju poziciju, zadavala je udarce i dovela je borbu na rub prekida. Kamal Beik spašavala je ‘‘živu glavu‘‘, ali Spasić nije popuštala s udarcima. Minutu i pol prije kraja druge runde sudac je vidio dovoljno i odlučio je prekinuti meč.

Fantastična izvedba Marine Spasić, a publika u Pioniru oduševljeno je reagirala na pobjedu 28-godišnje domaće borkinje. Četvrta pobjeda u četvrtom profesionalnom nastupu za Marinu Spasić i FNC je dobio jako zanimljivu borkinju. Pobjednički pehar uručio je Darko Stošić, a Marina Spasić u izjavi nakon meča izjavila je kako se osjećala kao da nastupa u Las Vegasu.

Linker
11. svibanj 2024 15:01