Regija

Održano je Prvenstvo Hrvatske u grapplingu: Nekoliko FNC-ovih boraca okitilo se zlatnim medaljama

Fran Luka Đurić (lijevo) | Marin Mikulić (gore desno) | Marko Ančić (dolje desno)

 Screenshot (instagram)
Najbolji hrvatski grappleri okupili su se na turniru organiziranom od strane zagrebačkog Grindhouse Combat Cluba

Sportska dvorana Peščenica jučer je ugostila Prvenstvo Hrvatske u grapplingu, a smotra je organizirana od strane zagrebačkog Grindhouse Combat Club.

Najbolji hrvatski grappleri okupili su se na turniru za seniore i seniorke, ali i za mlađe seniore do 20 godina (U20). Mnoštvo poznatih lica s hrvatske grappling scene pojavilo se na turniru, a jako dobre rezultate postizali su i borci koje pratimo na regionalnoj MMA sceni.

Tako se FNC-ov borac srednje kategorije, Marin Mikulić, okitio zlatnom medaljom u seniorskom uzrastu, kategorija do 92 kilograma. Mikulić je upisao tri pobjede na putu do zlata, a posebno uvjerljiv bio je u finalu protiv Mate Jurkovića. Mikulić je finalni meč dobio rezultatom 16-0 i okitio se zlatnom medaljom. Njegov trener Ivica Tadijanov nekoć je iz godine u godinu osvajao zlata na Prvenstvima Hrvatske, a Mikulić se pokazuje kao dostojan nasljednik i predstavnik osječke dvorane Training Academy.

Kad su u pitanju FNC-ovi MMA borci, izdvojit ćemo i zlatne medalje dvojice boraca iz zagrebačkog ATT-ja. Samo tjedan dana nakon sjajne pobjede na FNC-ovom eventu u Beogradu, Fran Luka Đurić pojavio se na Prvenstvu Hrvatske u grapplingu i osvojio je zlato u kategoriji do 71 kilogram. Đurić je nastupio u U20 konkurenciji, a tri pobjede morao je upisati u svom pohodu na zlato.

Odličan je bio i Marko Ančić, također predstavnik ATT-ja. Jedan od trenutno najtalentiranijih hrvatskih boraca upisao je četiri pobjede na jučer održanom turniru i osvojio je zlato u seniorskoj konkurenciji (-77 kg). Ančić je u finalu porazio Karla Caputa, iskusnog dubrovačkog MMA borca, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘.

Kategorija do 84 kilograma ponudila je ponajviše zanimljivosti. Čak 22 natjecatelja prijavili su se u kategoriji do 84 kg, a Luka Osojnik iz Trešnjevka Thundersa osvojio je zlatnu medalju. Pet pobjeda morao je upisati Osojnik, a u polufinalu je porazio Sašu Drobca, poznatog hrvatskog MMA borca i trenera u American Top Teamu. Drobac je na kraju završio peti, a upisao je dvije pobjede i dva poraza. Marko Žmirić porazio je Sašu Drobca u borbi za broncu, a 24-godišnji grappler iz Grindhousea preko repesaža došao je do bronce. Čak šest mečeva odradio je na jučerašnjem turniru. Osim njega, broncu je uzeo i Darko Hajder iz splitskog Ju Jitsu Kluba Crni Zmaj, a srebrom se okitio Tin Stojanac iz Pound for Pound Teama.

Benjamin Nadarević (U-20, -66 kg), Luka Miklečić (senior, -66 kg) i Rok Đordić (seniori, -130 kg) upisali su četiri pobjede na putu do zlatnog odličja, a posebno vrijedi izdvojiti Miklečića (MMA Ban Team). 22-godišnji Luka prijavio se za nastup u kategoriji do 62 kg, ali s obzirom da se jedini prijavio u toj kategoriji, prebačen je u višu kategoriju. To ga nije omelo i svejedno je došao do zlata.

Odlični su također bili Jakov Matišić (U20, -84 kg), Filip Majić (seniori, -100 kg) i Stjepan Neubauer (seniori, -71 kg) upisavši tri pobjede u svojim kategorijama. 21-godišnji Neubauer nastupio je na tri turnira u posljednjih mjesec dana i sva tri je osvojio. Mladi Vinkovčanin u odličnoj je formi i trenutno je jedan od najperspektivnijih hrvatskih mladih grapplera. Neubauer je na Prvenstvu Hrvatske predstavljao nedavno osnovani Slavonski ju-jitsu savez. Radi se o projektu koji okuplja više slavonskih BJJ/grappling klubova i uz zajedničku suradnju kroz novoosnovani savez, slavonski klubovi pokušat će se podići na još višu razinu.

Što se ženskog dijela turnire tiče, turnir je održan u dvije težinske kategorije. U kategoriji do 58 kilograma slavila je Erika Celik iz Slavonskog ju-jitsu saveza, a drugo i treće mjesto osvojile su Sunčica Brajković (Mizfits BJJ Academy Split) i Irena Barović (JJK Arrow).

U kategoriji do 71 kg zlato je osvojila poznata hrvatska MMA borkinja, Sara Luzar Smajić, a mjesto na postolju još su ugrabile Anita Rotar (JJK Arrow) i Vanessa Mudrić (MMA Ban Team).

Prema statistici na Smoothcompu, Grindhouse Combat Club bio je najuspješniji klub ovog turnira. Četiri zlata, jedno srebro i pet brončanih medalja osvojili su njihovi predstavnici, a upisali su ukupno 30 pobjeda i 15 poraza. Slavonski ju-jitsu savez zauzeo je drugo mjesto, a MMA Ban Team je treći najbolji klub. Zagrebački ATT zauzeo je peto mjesto, a jedine medalje osvojili su Fran Luka Đurić i Marko Ančić.

Čestitamo svim osvajačima medalja, kao i organizatorima na kvalitetno odrađenom poslu, a kompletne rezultate i poredak možete pronaći klikom na LINK.

Linker
17. travanj 2024 13:54